Informació general

Política

L'Ajuntament suspèn l'activitat institucional en relació a la sentència del Tribunal Suprem

La Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal també han anunciat que se suspenien els actes institucionals més immediats. Des de Cs de la demarcació es considera que "s'han de respectar i acatar les decisions judicials"

Per Redacció

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Cambrils
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Cambrils | Berta Ruiz

L’Ajuntament de Cambrils ha acordat suspendre l’activitat institucional durant els propers dies, fins a la convocatòria d’un ple extraordinari, en relació a la sentència emesa pel Tribunal Suprem als presos polítics.

Suspensió d'activitats al Consell Comarcal

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Camp ha suspès tots els actes institucionals previstos per a aquesta setmana i ha convocat un ple extraordinari per demà dimarts 15 d’octubre a les 18h. En aquest ple es presentarà una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i "per a demanar l'amnistia a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació".

La presidenta de la Diputació anul·la la seva agenda i se suspenen els actes institucionals

Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem, la presidenta de la Diputació de Tarragona –Noemí Llauradó– ha anul·lat la seva agenda. També se suspenen els actes institucionals més immediats. 

Així mateix, demà dimarts només es mantindran les comissions informatives que han de tractar assumptes d'urgència. La Junta de Govern i la resta de comissions es desconvocaran.

Cs considera que s'han de respectar i acatar les decisions judicials

Cs de la demarcació de Tarragona ha emès un comunicat de premsa davant la suspensió de l’activitat municipal a diferents ajuntaments catalans, com Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Torredembarra o Tortosa, arran de la sentència del judici del Procés dictada pel Tribunal Suprem. Ciutadans (Cs) considera que s’han de respectar i acatar les decisions judicials.

A més, es recorda que les institucions han de representar el conjunt dels ciutadans i no poden posar-se en cap cas al servei d’una ideologia. Tanmateix, i davant la convocatòria de plens extraordinaris a diferents ajuntaments, Cs comunica que els seus regidors no assistiran a aquests plens que han estat convocats únicament per qüestionar, reaccionar o posicionar-se sobre la sentència del judici del Procés, dictada pel Tribunal Suprem.

Finalment, Cs recorda que seguirà treballant per garantir els drets i les llibertats del conjunt dels catalans.

Comenta aquest article