Societat

Mostra de vi i gastronomia

El parc del Pescador acull una multitudinària 10a edició de la Mostra de vi i gastronomia

26 cellers de les D.O. del territori i 14 establiments gastronòmics locals han participat a la Mostra d'enguany en la que també hi ha hagut música en directe, tastos guiats, concursos gastronòmics i molta animació

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Aspecte del parc del Pescador, ahir al migdia
Aspecte del parc del Pescador, ahir al migdia | Berta Ruiz

El parc del Pescador ha aplegat, durant tot el cap de setmana, una multitudinària Mostra de vi i gastronomia sota el nom de "Cambrils, entrada al país del vi". Aquesta ha estat la 10a edició de la mostra en la que a part de l'oferta de vins i caves de les D.O. del territori també hi havia una bona representació dels establiments de gastronomia locals i, tot plegat, embolcallat amb tot un seguit d'activitats lúdiques com música en directe, tastos guiats, maridatges i concursos gastronòmics. Un cap de setmana rodó en el que el vi dels 26 cellers i els 14 establiments de la gastronomia local s'han donat la mà i han aconseguit aplegar milers de persones a aquesta mostra que ja s'ha convertit en una cita imprescindible dins l'agenda de molts cambrilencs i visitants.

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, inaugura oficialment la Mostra

La inauguració oficial de la Mostra de vi i gastronomia es va fer el passat divendres a la tarda i va comptar amb el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, com a convidat a inaugurar el certamen. En el seu parlament Jordi Just va felicitar els impulsors del certamen per aquesta iniciativa que s'ajusta a l'estratègia de la pròpia Cambra i va recordar que l'organisme que presideix hi ha participat des del primer moment. Just va recordar que la Cambra de Reus engloba fins a sis D.O. dins el seu domini i va destacar que "és l'ADN de la Cambra posar en valor i prestigi els productes propis i fer-ne un maridatge". Abans del president de la Cambra, la regidora de Turisme, Marta Borràs, va explicar en què consistia l'oferta d'enguany de la Mostra de vi i gastronomia, "que suma vins i caves, territoris i sinergies" i la va qualificar com "l'epicentre de la millor enogastronomia de la Costa Daurada".

A continuació va ser el Delegat Territorial d'Agricultura, Àngel Xifré, que va destacar els 10 anys de promoció d'aquesta Mostra que permet "acostar els vins que es produeixen a prop, als visitants de Cambrils". Xifré va donar una dada sobre el consum de vi català a Catalunya, l'any 2018 el 38% del vi que es va consumir a Catalunya era català i va dir que "això no és suficient, com a mínim s'hauria d'arribar al 50%". En la inauguració de la Mostra també hi va ser present el director general de Turisme, Octavi Bono que va explicar que cada any visita la mostra i va destacar les virtuts d'aquesta mostra que "ajuda a diversificar, treballa per la sostenibilitat en el sector econòmic i millora l'estacionalitat, és a dir, compleix els nostres objectius". Finalment va ser l'alcaldessa, Camí Mendoza, que va destacar el marc incomparable d'aquesta mostra de vi i gastronomia i va dir que Cambrils seguiria "apostant per acostar aquests vins a l'excel·lència de la gastronomia cambrilenca".

Com a darrer apartat de la inauguració oficial i amb motiu dels 10 anys de la Mostra, es va fer un reconeixement públic als cellers que han mostrat més fidelitat a la mostra des dels que hi han participat cinc anys fins arribar al celler Ronadelles que hi ha participat en totes les edicions.

Tallers, degustacions, demostracions, música, castells

Durant tot el cap de setmana, l'oferta d'activitats a la mostra ha estat molt àmplia, diversa i per a totes les edats. Es van organitzar tastos de vins guiats, tallers familiars per als més petits, actuacions musicals al vespre –amb la Big Band de l'Escola Municipal de Música, la Stromboli Jazz Band, el grup de música cubana “Son la Exclusiva”, el duet musical de versions “Angel Dust” i una sessió de música 80’s & 90’s amb DJ Va de So per cloure la fira ahir diumenge. També es van oferir diverses xerrades culinàries a càrrec de l'associació Socitas Coqvinària Cambrils acompanyades de demostracions en directe –showcooking– de diverses receptes.

Com cada any, ahir diumenge al migdia, també hi va haver lloc per a la diada castellera de la mà dels Xiquets de Cambrils i dels Castellers d'Altafulla. Aquesta exhibició castellera va aplegar un nombrós públic que visitava la fira. En aquesta desena edició també hi va haver una altra novetat –amb la col·laboració de l'Estació Nàutica Costa Daurada– que va organitzar una sortida en catamarà des del Port de Cambrils amb degustacions de vi i cava. D'altra banda, dissabte al migdia, el grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils van animar el recinte del parc del Pescador amb els seus ritmes.

Rincón de Diego, guanya la final del Vermuting

Una altra de les grans novetats d'enguany va ser la celebració de la final del Vermuting, ahir diumenge a la tarda, a l'escenari del parc. Els sis finalistes dels millors plats i tapes elaborats amb vermut van poder fer una exhibició en directe amb explicacions i elaboracions in situ davant del públic i del jurat. Finalment, el triomf va ser per al restaurant Rincón de Diego que es va endur el primer de mil euros atorgat per vermuts Miró.

Comenta aquest article