Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Infraestructures

L'Hospitalet de l'Infant acollirà, el 19 d'octubre, la VIII Trobada de Centres d'Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat

Per Redacció

Cartell de la trobada que tindrà lloc el proper 19 d'octubre
Cartell de la trobada que tindrà lloc el proper 19 d'octubre | Cedida

El 19 d’octubre, la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant acollirà la VIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada pel Departament de Cultura, l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant. Sota el títol “Les infraestructures viàries: estructuració del territori, problemàtiques i incidència en les persones”, la jornada tindrà com a objectiu analitzar les infraestructures viàries de la Conca de Barberà, el Priorat i el Camp de Tarragona partint de la recerca històrica per entendre el present però sobre tot per reflexionar i debatre sobre el futur. Els camins, les carreteres, el ferrocarril, els aeroports són on són per motius geogràfics, econòmics i polítics i també hi haurien de ser per atendre les necessitats de les persones que habiten aquest territori, però sempre és així? Quines dinàmiques generen en les poblacions, en els usuaris d’aquestes infraestructures?

Aquestes són sols algunes de les qüestions que es volen debatre en la jornada. Des dels centres d’estudis participants s’han impulsat diferents estudis referents al tema de les infraestructures viàries que, posats en comú en el marc d’aquesta trobada, serviran per a fer una aproximació a la situació actual. Les conclusions podrien constituir la base per al present però sobretot per al futur.

La trobada començarà amb la projecció del documental Desconnectats, de Toni Royo, San Valldepérez i Toni Balada, produït per Filmsnomades, per con nuar amb la taula de presentacions de projectes dels centres d’estudis, de l’IRMU i de la CCEPC. L’activitat acabarà amb un dinar de germanor i una visita guiada a l’Hospitalet de l’Infant.
La jornada és gratuïta, tot i això cal inscriure’s al correu merce@irmu.org o al tel. 977 40 17 57. El dinar té un preu de 15 euros.