Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa a la jornada «Mou-te i fes esport» i a la baixa TransEbre 2019

Per Antoni Font

El Club Rem Cambrils va participar a la trobada esportiva "Mou-te i fes Esport"
El Club Rem Cambrils va participar a la trobada esportiva "Mou-te i fes Esport" | Cedida

El passat 4 d'octubre, el Club Rem Cambrils va participar a la trobada esportiva "Mou-te i fes Esport", una iniciativa dirigida a totes les persones que treballen en els emplaçaments de l'ANAV (Associació Nuclear Ascó-Vandellòs) amb l'objectiu de promoure l'activitat física i els valors associats a l'esport, amb diverses activitats esportives tal com Aero-Ioga, mountain-bike, senderisme, iniciació a l’escalada, ciclisme, etc.

La jornada, organitzada per les agrupacions esportives de totes dues centrals, va tenir lloc a les instal·lacions esportives i al port de l'Hospitalet de l'Infant amb una participació del voltant de 200 persones. En aquesta edició i per primer cop, el Club Rem Cambrils va promoure la pràctica del rem en banc fix amb la participació de dos llaguts. Durant el transcurs de l'activitat es va formar als participants en la iniciació del rem, fent tallers de formació i posant en pràctica tots els aspectes d'aquest esport.

"Mou-te i fes esport" és una iniciativa que gaudeix d'un gran seguiment per part dels professionals que treballen en ANAV i que, any rere any, es consolida en el calendari d'activitats de l'empresa. El seu vessant esportiu i saludable s'inscriu, a més, en el programa "Viu Salut" que l'Àrea de Prevenció i Salut Laboral de ANAV porta implementant des de fa uns anys en els emplaçaments d'Ascó i Vandellós II amb l'objectiu de fomentar el manteniment integral de la bona salut de tots els treballadors de les plantes, tant de ANAV com d'empreses col·laboradores.

L'acte va finalitzar amb un aperitiu-sopar al pavelló de la zona esportiva Àster de l'Hospitalet de l'Infant, on es va fer lliurament d'obsequis a tots els participants.

Èxit de participació a la baixada de l’Ebre – TransEbre 2019

A l'edició d'enguany de la Transebre, el Club Rem Cambrils va ser el club de rem amb la major participació, amb d'un total de 40 socis, dos llaguts i tres caiacs. La baixada va tenir lloc el dissabte 5 d'octubre amb sortida des de la població de Miravet i arribada a Tortosa. Organitzat per l'Associació Esportiva Vogadors de Calafell, aquest tradicional descens transcorre íntegrament pel riu Ebre, amb un recorregut total aproximat d’uns 44 Km i repartit en tres trams. Van participar un total de cinc clubs: Associació Esportiva Vogadors de Calafell, Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils, Vogadors Baix a Mar de Torredembarra, Club Nàutic el Masnou i Club Rem Cambrils.

Al matí, al "pas de la barca" del marge esquerre del riu a Miravet, va tenir lloc la concentració de tots els clubs participants, on es va realitzar la descàrrega de les embarcacions i posterior sortida del primer tram Miravet – Benifallet, amb una distància aproximada de 14 Km.

En aquesta etapa, els participants van poder gaudir de les vistes del Castell Templari de Miravet. Destacar les ruïnes d'un antic molí àrab situat en un racó, al marge dret del riu. La impressionant paret de la roca “dels Penjats”, roca que domina el riu i on a l'edat Mitjana es penjaven a delinqüents per escarmentar als navegants. També la possibilitat de navegar a través dels canals interiors de l’illa del Nap o l'illa de Cateura, just abans d’arribar a Benifallet fi del primer tram on es va aprofitar per esmorzar.

Cap a les dotze del migdia es va iniciar la sortida de la segona etapa Benifallet- Tivenys amb una distància d’uns 15 Km. Tram tortuós i encaixonat, el riu discorre més tranquil en un paratge més abrupte i envoltats a l’esquerra, pel "Coll de Som” i a la dreta, per la Serra de Cardó. Es pot observar també la Torre de Mollet antic refugi i hostal als navegants de l'Ebre a mig camí entre la ciutat de Tortosa i el castell de Miravet. El punt àlgid de la jornada va ser l’arribada a L'Assut de Xerta on es van replegar totes les embarcacions participants, llaguts i caiacs per tal d’endinsar-nos en la resclosa i descendir els 7 metres de desnivell que separen el nivell del riu amb la sortida. De nou al riu i a poca distancia van arribar al final del segon tram, a Tivenys, on es va celebrar un dinar amb la totalitat dels participants, familiars i amics. A la tarda i després de dinar, es va sortir de nou per tal de completar l’últim tram, Tivenys – Tortosa.

Aquest últim trajecte va transcórrer amb una navegació més calmada i amena, proper a alguns dels trams de la Via Verda. Un dels punts interessants és el pas pels voltants de l’illa d'Audi, entorn natural amb una gran varietat d'ambients i vegetació de ribera. Per últim, i voltants les 19:15 h arribada a la ciutat de Tortosa on es va posar punt i final al descens.

Des del Club Rem Cambrils volen agrair a l’Associació Esportiva Vogadors de Calafell, l’esforç realitzat i l'excel·lent organització d’aquest esdeveniment.

Participació de Rem Cambrils a la Transebre

 

Comenta aquest article