Societat

Halloween

El «terror victorià» complementa l'oferta del Parc Samà aquesta tardor

Demà es posen en marxa tres passatges temàtics i una zona de tallers per als més petits, sota el nom de Dark Samà

Per Lluís Rovira i Barenys

Els personatges del passatge del celler del professor Van Helsing, ahir al Parc Samà
Els personatges del passatge del celler del professor Van Helsing, ahir al Parc Samà | Lluís Rovira i Barenys

Tres passatges temàtics i una zona de tallers per als més petits complementaran l'oferta del Parc Samà aquesta tardor en motiu de la particular celebració de Halloween que es vol portar a terme sota el nom de Dark Samà. A diferència de l'any passat en que es va fer una aposta per 12 nits de por sota el nom de Halloween Scream Nights, enguany s'ha canviat completament el concepte i sota la temàtica de l'anomenat "terror victorià" s'ofereixen els tres passatges i els tallers, com a complements de l'oferta del Parc Samà. Una altra de les diferències és que aquesta oferta de Halloween es farà en horari diürn, fins les 20h, i per un import de 7 euros més sobre el preu de l'entrada al Parc. Demà divendres 11 d'octubre comença el primer dia del terror victorià al Parc Samà que s'allargarà durant 16 dies fins el proper 10 de novembre, tots els divendres, dissabtes i diumenges a més del dijous 31 d'octubre, vigília de Tots Sants.

Tres passatges de terror i uns tallers especials

Francisco Javier Castillo, responsable de l'empresa Expertus Turismo y Ocio, va explicar que s'havia triat el terror de l'època victoriana ja que és el moment en què es va construir el Parc Samà, l'any 1881, "és l'època en la que es generen els grans mites del terror, durant el període comprès entre els anys 1880 i 1910". L'oferta d'enguany busca un públic familiar tot i que segons va explicar Castillo, "la intensitat dels diferents passatges dependrà també del tarannà de cada grup de visitants". Un dels passatges, anomenat "terror victorià" estarà situat a les antigues cavallerisses del parc i recorrerà cel·les, racons foscos i un particular saló de ball. Un altre passatge s'ha batejat amb el nom del "celler del professor Abraham Van Helsing" i mostrarà les víctimes dels vampirs i de Dràcula. Aquest és el passatge que els representants de la premsa van poder tastar ahir.

El tercer passatge és de realitat virtual i té a Jack l'Esbudellador com a protagonista. A través d'unes ulleres de realitat virtual el visitant es pot submergir als carrers de Londres i veure en acció aquest personatge. Finalment i pensat pels més petits, el recent remodelat hivernacle acollirà uns tallers amb la botànica, els conjurs i els encanteris com a eix temàtic.

Francisco Javier Castillo va explicar que enguany s'espera sobrepassar, per primera vegada, la xifra dels 100.000 visitants al parc Samà i que confien que l'oferta del Dark Samà atraurà uns 8.000 visitants

Comenta aquest article