Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Turisme

Les oficines de Turisme de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant van atendre més de 17.000 consultes aquest estiu

L’ocupació mitjana als establiments turístics del municipi ha superat el 70%

Per Redacció

Oficina central de Turisme del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Oficina central de Turisme del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

Més de 17.000 consultes han estat ateses aquest estiu entre els tres punts d’informació turística que hi ha al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. En concret, de l’1 de juny al 17 de setembre, s’hi van atendre 17.164 persones, i va ser l’oficina central de Cal Forn la que va aglutinar-ne la major part, amb gairebé un 65% del total. El punt d’informació situat al passeig Marítim, a la platja de l’Arenal, s’ha consolidat, amb un 25 % de les consultes totals rebudes; i el punt d’informació situat al Port Esportiu va acollir-ne un 10%.

Tot i les bones dades d’afluència, es manté un descens sostingut iniciat l’any passat, la qual cosa indica un canvi de tendència respecte les xifres rècord assolides l’any 2017 (més de 20.700 consultes). Es manté, igualment, el mes d’agost com el mes que concentra més consultes, tot i que s’apunta una tendència creixent el mes de setembre. Aquest fet corrobora una estirada de la temporada turística al final de l’estiu.

La procedència dels visitants és de l’Estat espanyol majoritàriament (61%), i s’han mantingut els percentatges dels anys anteriors. De fora de l’Estat, els visitants francesos són els majoritaris, seguits, en percentatge menor, dels alemanys i dels anglesos. Els turistes catalans representen el gran gruix de visitants estatals. Els turistes procedents de l’eix de l’Ebre, principalment aragonesos, completen el gruix de visitants estatals.

L’ocupació mitjana als establiments turístics del municipi ha superat el 70%

El perfil de turista que visita Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és principalment familiar, d’entre 30 i 40 anys amb fills i a la recerca de platja i de les activitats que es fan al municipi. Les informacions sobre el senderisme i les activitats nàutiques són també les que més se sol·liciten a les oficines de turisme, així com la informació relativa als municipis del voltant. Els visitants s’allotgen preferentment en apartaments de lloguer i segones residències, seguits per càmpings i hotels. L’ocupació mitjana en els establiments turístics del municipi entre el juny i la primera quinzena de setembre ha estat per sobre del 70%, sent l’agost el mes amb una ocupació màxima, entre el 90 i el 100%.

La regidora de Turisme, María José Gómez, ha assegurat que l’Ajuntament tindrà en consideració aquestes dades a l’hora de planificar les properes accions de promoció del municipi.

Comenta aquest article