Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils aixequen castells a Sueca

Van fer una actuació juntament amb la Muixeranga d'aquesta localitat del País Valencià

Per Alejandro Balaguer

Un moment de l'actuació dels Xiquets de Cambrils a Sueca
Un moment de l'actuació dels Xiquets de Cambrils a Sueca | Cedida

El passat dissabte 28 de setembre, els Xiquets de Cambrils van actuar a Sueca (País Valencià) juntament amb la Muixeranga de Sueca. La diada es va dur a terme gràcies a un intercanvi entre les dues agrupacions. Els muixeranguers ja havien visitat Cambrils el novembre de l'any passat i havien alçat les seves construccions durant la V Trobada de Colles del Sud. En aquesta ocasió, van ser els suecans que es van apropar a l'esplanada del Casal Jove els que van poder veure diverses estructures castelleres. D'aquesta manera, els de la camisa bordeus van iniciar la seva actuació amb un pilar de 4. A continuació, van descarregar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla i el 2 de 6, castells en els quals van realitzar diverses estrenes. Finalment, van cloure l'actuació amb un pilar de 4 per sota.

Per altra banda, la Muixeranga de Sueca va realitzar el remat de l'alta de 5, l'encontre i la desplegada i va finalitzar l'actuació amb un pilar de 4 i una figuereta o felipet.

També s'ha de destacar que els Xiquets de Cambrils van pernoctar a Sueca i van poder realitzar una visita pel municipi. A més a més, van ser rebuts a l'Ajuntament per part de l'alcalde i del regidor de Cultura i van rebre un obsequi en motiu de la seva visita.

La propera actuació dels Xiquets de Cambrils serà el diumenge 13 d'octubre a les 12 hores al Parc del Pescador. La diada es celebrarà en motiu de la Fira del Vi i també comptarà amb la presència dels Castellers d'Altafulla.

 

Comenta aquest article