Cultura

S'inaugura l'exposició "Natures" d'Àurea Bellera a la Sala Àmbits del Centre Cultural

Per Elena Martí



Àurea Bellera va inaugurar la seva exposició "Natures", el passat divendres, a la sala Àmbits
El passat divendres 13 de gener, es va inaugurar la primera exposició d’Àurea Bellera a la nostra població i que es podrà veure a la Sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils fins al dia 30 de gener.

Àurea Bellera, nascuda al Principat d’Andorra, però resident a Reus, és Llicenciada en Belles Arts i va cursar un Màster en Gestió Cultural a Barcelona. El 2005, se li va seleccionar una obra en el Premi de Pintura Vila de Cambrils. Amb una llarga trajectòria d’exposicions individuals i col·lectives, recentment, va exposar a la Torre Vella de Salou i ara té una exposició itinerant que s’ha vist a Andorra i visitarà les Illes Balears.

En aquesta exposició, Àurea Bellera ens mostra la seva visió interior de la naturalesa en dues perspectives personals. Sota el títol Natures, l’artista exposa dos tipus d’obres, les de gran format mostren una visió macroscòpica de la naturalesa i les obres de més petit format mostren una visió microscòpica de la natura, on podem observar fins i tot micropartícules, representades per uns cercles monocromàtics. Aquestes obres s’han creat en pintura mixta sobre tela; rodets, pinzells, pautes per estampar dibuixos geomètrics, són alguns dels diversos materials que fa servir l’artista. Amb una textura bastant plana, Àurea pinta amb tons terrosos, ocres, negres, vermells i blancs. Trobem línies ondulants, cercles, transparències, entre altres elements que donen personalitat artística a les seves obres. Aquest conjunt d’obres, doncs, mostren una visió introspectiva de la naturalesa, representada amb un estil abstracte i conceptual.


Comenta aquest article