Informació general, Camp

1-O

Multitudinària Marxa de Torxes a Mont-roig del Camp per commemorar l'1-O

La marxa de torxes va commemorar el segon aniversari de l'1-O i va comptar amb una nombrosa participació de gent de Mont-roig i de moltes altres poblacions de la comarca

Per Lluís Rovira i Barenys

La Marxa de Torxes pels carrers de Mont-roig del Camp
La Marxa de Torxes pels carrers de Mont-roig del Camp | Lluís Rovira i Barenys

La veïna població de Mont-roig del Camp va aplegar, ahir al vespre, una marxa de torxes per commemorar el segon aniversari de l'1-O que va comptar amb una nombrosa participació de gent de Mont-roig i de moltes altres poblacions de la comarca. La compra de les torxes tenia un marcat caràcter solidari amb els tres encausats de la població i cal dir que es van exhaurir de manera que molta gent es va quedar sense torxa. La marxa es va iniciar a la plaça de Joan Miró i va baixar fins arribar a l'Institut Antoni Ballester, que va ser el col·legi electoral de la població en la jornada de l'1 d'Octubre de 2017. La Marxa anava encapçalada per una pancarta dels Avis i Àvies de Mont-roig i una urna de l'1-O amb l'acompanyament musical dels grallers de Mont-roig.

Un cop es va arribar al davant l'institut es van fer els parlaments i la col·laboració del cantant Fito Luri que tal com va explicar, fa dos anys estava defensant aquest col·legi electoral i la mateixa nit va compondre la cançó que va interpretar ahir i que porta per nom "Octubre". Des de l'organització de l'acte es va agrair la col·laboració de la gent i la que havia arribat dels pobles veïns i es va encoratjar a participar als actes previstos per aquest proper cap de setmana a Mont-roig. Amb el cant dels Segadors i crits d'independència es va donar per acabat l'acte d'ahir.

Cap de setmana ple d'activitats

Sota el nom de "Objectiu 13300 euros", Mont-roig del Camp ha programat un intens cap de setmana d'actes que se celebraran al parc Maria Martori d'aquesta localitat. El dissabte a la tarda, a partir de les 18h, hi haurà activitats pensades pels més petits, amb titelles, màgia i xocolatada solidària. A la nit, a partir de les 22h, hi haurà un concert on intervindran Cesk Freixes, Joan Rovira, Pepet i Marieta, Rampaire, Miquel Pujadó, Xavier Ciurans, Nats, Èric Vinaixa, Alidé Sans i Guillem Anguera i en el que hi haurà "sorpreses i connexions". El diumenge al matí continua l'activitat amb un vermut, música amb l'Alba de Riudoms, actuació de Joan Masdeu i l'actuació dels Xiquets de Reus, entre d'altres.

Comenta aquest article