Cultura

Biblioteca

La biblioteca Josep Salceda i Castells oferirà el taller «Màgia o química»

L’activitat, que requereix inscripció prèvia, s’emmarca en la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una sessió de contes a la Biblioteca
Imatge d'arxiu d'una sessió de contes a la Biblioteca | Berta Ruiz

La Biblioteca Josep Salceda i Castells ha programat el taller “Màgia o química?” per a infants a partir de 8 anys en el marc de la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica. L’activitat, que requereix inscripció prèvia a la mateixa biblioteca, es portarà a terme el proper dimecres 9 d’octubre a les 18 hores i anirà a càrrec de la companyia “Con Ciencia”. Els nens i nenes participants tindran l’oportunitat de convertir-se en científics fent servir la química amb materials domèstics.

Aquest taller del Servei de Biblioteques, assessorat per la Societat Catalana de Química (IEC), està inclòs en el programa d’activitats d’aquest any internacional per celebrar els 150 anys del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev i donar a conèixer el paper de la química en la solució de reptes mundials i la seva importància en la vida quotidiana.

Activitats d'octubre

La programació de la biblioteca per aquest mes d’octubre també inclou una tertúlia amb l’escriptor Sebastià Bennasar sobre les seves obres “Terra aspriva” i “Macondo Beach” (2 d’octubre), una sessió del cicle Contes d’arreu del món a càrrec d’Ans Educació (23 d’octubre) i una ruta literària per Horta de Sant Joan que recorrerà els escenaris de la novel·la “El secret de Picasso” de Francesc Miralles (26 d’octubre).

A més, es reprendran les sessions setmanals de Llegim + per afavorir i acompanyar el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció, i les trobades dels clubs de lectura infantil, juvenil, adult i fàcil. El Club de Lectura Fàcil dedicarà les primeres sessions de la temporada a llegir i comentar “El quadern de l’avi” d’Ignasi Martí. El Club de Lectura Adult parlarà de la novel·la “El secret de Picasso” i rebrà la visita d’Isabel Castro i Víctor Feliu, que presentaran la seva col·laboració en la programació del club amb el nou cicle de literatura italiana.

L’Apunt

Programa d'activitats del mes d'octubre

Tertúlia amb l'escriptor Sebastià Bennasar (Darrera activitat del cicle Biblioteques amb DO: Lletres i vins 2019)

Dimecres 2 d'octubre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Tertúlia amb l’escriptor Sebastià Bennasar sobre dues de les seves obres, Terra aspriva, guanyadora del Premi Celler de Lletres 2018 atorgat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, i Macondo Beach que ha rebut recentment el VIII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2018.

Sebastià Bennasar és periodista, escriptor, traductor i crític literari. Llicenciat en humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra. Compta amb més de trenta títols publicats de diversos gèneres: novel·la negra, narrativa curta, poesia, assaig, infantil, juvenil i també codirigeix la revista Bearn, de promoció de la literatura en català.

Contes d'arreu del món: Hora del conte

Dimecres 23 d'octubre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, dins del cicle Contes d'arreu del món hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte “Per 100 monedes d’or”. Per a infants d'entre 4 i 8 anys.

Activitat per a inscrits

LLEGIM+

Sessions setmanals que afavoreixen i acompanyen el procés d'aprenentatge lector millorant la dicció

Dimarts 1, 8, 15, 22 i 29 d’octubre de 17.30 a 18.15 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, taller per a alumnes de 3r de primària en el que els nens i nenes llegeixen llibres en veu alta, per torns i també es treballa la dicció, l’entonació i la comprensió lectora.

Per assistir-hi caldrà inscriure's prèviament.

Club de lectura fàcil

Trobades setmanals del club de lectura fàcil per a parlar sobre la lectura escollida

Dilluns 7 i 21 d'octubre a les 17.30 h, al Centre Cultural i Ocupacional, sessió dedicada a llegir i a comentar El quadern de l'avi, d'Ignasi Martí, llibre il·lustrat sobre la història de Cambrils amb la coordinació de Rosa Ma Fusté.

Activitat en col·laboració amb el Servei Local de Català.

Per a inscrits al club.

Taller "Màgia o Química?": Per a celebrar la commemoració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica

Dimecres 9 d’octubre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, es farà el taller Màgia o Química? per a infants a partir de 8 anys a càrrec de la companyia Con Ciencia. Els participants tindran l'oportunitat de convertir-se en científics fent servir la química amb materials domèstics.

Per a participar caldrà inscriure's prèviament a la biblioteca.

Club de lectura infantil: Primera trobada de la nova temporada del club de lectura infantil

Divendres 25 d’octubre a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, primera trobada de la nova temporada del club, que inclourà la presentació de l’activitat i l’entrega del llibre a llegir, a càrrec de Rosana Andreu

Activitat per a inscrits.

Club de lectura juvenil: Primera trobada de la nova temporada del club de lectura juvenil

Divendres 25 d’octubre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, primera trobada de la nova temporada del club, que inclourà la presentació de l’activitat i l’entrega del llibre a llegir, a càrrec d'Eva Ferré.

Activitat per a inscrits.

Ruta literària per Horta de Sant Joan: Recorregut pels escenaris de la novel·la El secret de Picasso, de Francesc Miralles

Dissabte 26 d'octubre, ruta literària per Horta de Sant Joan, a partir de la novel·la El secret de Picasso, de Francesc Miralles. Activitat de la biblioteca organitzada en col·laboració amb Serret llibres i Xiques al teatre!

Més informació a la biblioteca.

Club de lectura adult: Una nova aventura del personatge, Leo Vidal, creat per Francesc Miralles

Dilluns 28 d'octubre a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, sessió del club de lectura adult per comentar la novel·la El secret de Picasso, de Francesc Miralles. La tertúlia també comptarà amb Isabel Castro i Víctor Feliu per a presentar la seva col·laboració en la programació del club amb el nou cicle de literatura italiana.

Activitat per a inscrits.

Comenta aquest article