Informació general

Protesta

La RLT que no arriba i el pagament amb retard de la darrera nòmina motiven una protesta dels treballadors municipals

Una setantena de treballadors de l'Ajuntament s'han concentrat al vestíbul de la Casa de la Vila, avui a mig matí, com a protesta per diferents temes d'índole econòmica

Per Lluís Rovira i Barenys

Els treballadors s'han concentrat al vestíbul de l'Ajuntament
Els treballadors s'han concentrat al vestíbul de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Una setantena de treballadors de l'Ajuntament s'han concentrat al vestíbul de la Casa de la Vila, avui a mig matí, com a protesta per diferents temes d'índole econòmica. Un dels motius ha estat el retard en el pagament de la darrera nòmina, corresponent al mes de setembre, de manera que avui, 1 d'octubre, alguns dels treballadors municipals no l'ha vist ingressada, encara, al seu compte bancari. Ahir al matí es van fer les transferències tres dies més tard del que tocava. Aquest matí, a primera hora, hi ha hagut una reunió entre treballadors i el regidor de Personal i la regidora de Benestar Social per tal de donar les explicacions oportunes i s'ha arribat a un compromís de convocar una mesa negociadora, de cara a la setmana que ve, per poder fer el seguiment dels acords als que es va arribar a finals del passat mandat respecte a l'aplicació de la RLT. En tot cas, els treballadors de l'Ajuntament no descarten noves mobilitzacions en el cas que aquests temes no es desencallin.

Gemma Balanyà, delegada sindical d'UGT: "Entenem que ha passat el suficient temps com perquè les coses s'hagin activat"

Gemma Balanyà, delegada sindicat d'UGT a l'Ajuntament, explicava que el que ha motivat als treballadors a fer la plantada d'avui és per unes qüestions de personal no resoltes, "som conscients que hi ha hagut un canvi de govern però entenem que ha passat el suficient temps com perquè les coses s'hagin activat". Balanyà apuntava a l'aplicació de la RLT i als pagaments pendents d'activitats fetes el mes de maig, a part del tema del retard en el pagament de la nòmina d'aquest darrer mes. Balanyà també ha explicat que des que hi ha el nou equip de govern "ens hem reunit una vegada amb el regidor de Personal per traslladar-l'hi les coses pendents. Ara ens han dit que ens convocaran la setmana que ve però tot això és degut a que ahir vam enviar un correu dient que avui ens plantàvem i és per això que avui ens han atès. És lamentable que haguem d'anar a cop de correu en comptes de buscar la solució d'una altra manera".

Pel que fa a l'aplicació de la RLT aprovada per ple el passat mes de maig, Gemma Balanyà ha dit que "nosaltres ja érem conscients que no tenia els informes favorables però ells ho van aprovar. Han fet acords semblants amb altres col·lectius de l'Ajuntament i això fa que alguns cobrin el que es va acordar i d'altres no. Nosaltres demanem que compleixin els acords presos i si no ho han de fer, com a mínim que abordin la situació, que parlin amb nosaltres i que busquin solucions. No pot ser que anem deixant passar el temps i que a 31 de desembre ens trobarem que la bossa de diners que hi ha per aquest tema, que són 538.000 euros, desapareixerà i ho haurem perdut". Joan Capafons, delegat sindical de CCOO, ha dit que els treballadors ja estaven cansats d'esperar, "ja portem així quatre anys i tres mesos més de paciència. Han d'agafat el toro per les banyes, que s'espavilin a solucionar els problemes ja".

Alejandro garcía, regidor de Personal: "Nosaltres ja teníem pensat convocar la mesa negociadora de cara a la setmana que ve"

El regidor de Personal, Alejandro García, ha dit que el retard en el pagament de la darrera nòmina s'ha degut a "motius tècnics d'última hora" i ha explicat que el passat divendres es va explicar aquest fet als treballadors per tal que poguessin fer les seves previsions. El regidor de Personal s'ha compromès davant els representants dels treballadors a "prendre mesures necessàries perquè això no torni a passar i poder complir el conveni amb els treballadors"

Pel que fa a la implantació de la RLT, García ha explicat que "nosaltres ja teníem pensat convocar la mesa negociadora de cara a la setmana que ve per poder fer el seguiment dels acords als que es va arribar a finals del passat mandat, que passaven per una modificació de la plantilla, pel complement d'una partida pressupostària, complements salarials,... que hem de negociar amb ells. Tota aquesta documentació l'estem preparant juntament amb Intervenció i Tresoreria, que també han de dir la seva. Quan tinguem tot això ja ens podem asseure amb ells per abordar aquest tema. Treballem amb la voluntat que la RLT es pugui implantar abans de finals d'any. La setmana que ve començarem a parlar i a veure si s'arriba a bon port".

Pel que fa a la queixa sobre el fet que no s'han pagat hores extres corresponents al mes de maig el regidor de Personal ha dit que tenen raó, "són les hores que han dedicat diferents persones de la casa per cobrir les darreres eleccions. Tenim tota la voluntat per regularitzar aquest tema i arribar a ells amb l'acord salarial també per poder convocar les properes eleccions i que tinguem personal de l'administració per poder cobrir les tasques necessàries."

Comenta aquest article