Informació general

Debat polític

Neix «Arena, Cambrils a debat», un projecte de debat obert a la ciutadania

Està impulsat per cinc destacats polítics locals d'adscripcions polítiques ben diverses

Per Lluís Rovira i Barenys

Robert benaiges, Mercè Dalmau, Ivan Sanz, Jordi Savall i David Chatelain, ahir, a la presentació d'Arena, debat a Cambrils
Robert benaiges, Mercè Dalmau, Ivan Sanz, Jordi Savall i David Chatelain, ahir, a la presentació d'Arena, debat a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

"Ens uneix Cambrils", aquesta és una definició en la que hi van estar d'acord els cinc polítics que ahir van presentar el seu projecte de crear un espai de debat obert a la ciutadania i que té el nom de "Arena, Cambrils a debat". La convocatòria d'aquesta presentació ja va aixecar força expectació per l'ampli espectre d'adscripció política dels seus components i per la rellevància que han tingut en la vida política local. Entre els cinc polítics que han ideat aquest espai de debat hi ha l'exalcalde Robert Benaiges, que ho va ser sota les sigles del PSC, i l'exalcaldessa Mercè Dalmau, de CiU. També hi ha l'exregidor d'ERC, Jordi Savall, l'exregidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, i l'actual regidor del PP, David Chatelain.

En la presentació que es va fer ahir a la tarda van explicar a grans trets en què consistiran aquests debats oberts a la ciutadania. la intenció és fer-los al Centre Cultural, amb una periodicitat bimestral o trimestral. Contemplen la possibilitat de portar un convidat per a que il·lustri el tema a debatre i no descarten que el grup de polítics d'aquest col·lectiu s'ampliï amb noves incorporacions. El primer debat es faria el proper 14 d'octubre i centraria el tema en la neteja viària i la recollida de les escombraries.

"No som un contrapoder municipal"

Els cinc impulsors d'aquesta iniciativa van coincidir en ressaltar que es tracta d'un projecte en clau positiva i que en cap cas constitueix un embrió de cara a formar un nou grup electoral en clau local. Ivan Sanz va explicar que es tracta que tots cinc venen d'espais polítics diferents "però ens uneix el fet que Cambrils millori" i va remarcar que "no som un contrapoder municipal, som persones que tenim els nostres cercles i que tenim la nostra opinió". Jordi Savall, per la seva part, va afegir que la intenció dels debats "és aportar uns parers personals, seran opinions de ciutadans cambrilencs".

Robert Benaiges va precisar que la intenció és la de "participar en la vida del municipi. No es tracta de fer política, creiem que manca el debat polític al municipi. La majoria de la gent desconeix els grans debats que s'originen a l'Ajuntament" i va remarcar que "no som alternativa a res. Som gent que tenim molta inquietud per la política". Mercè Dalmau, per la seva part, va reclamar la intensitats del debat polític i va dir que es posava en marxa aquesta iniciativa "per passar-nos-ho bé. A mesura que farem els debats veurem com evoluciona". David Chatelain va afegir que "política és política i les persones estem per damunt de tot, aquest és el missatge que volem donar de cara a la ciutadania".

Comenta aquest article