Esports

Ciclotu

Pur ambient ciclista a la segona edició de CambriBike 2019

Des del passat divendres a la tarda i fins ahir diumenge, el parc del Pinaret ha esdevingut el centre neuràlgic dels incondicionals i aficionats del ciclisme, de tots els àmbits: ciclisme de carretera, BTT, exhibicions de BMX i pedalades populars

Per Berta Ruiz

Imatge de la competició de la Copa d'Espanya de trial, ahir al matí
Imatge de la competició de la Copa d'Espanya de trial, ahir al matí | Berta Ruiz

Pur ambient ciclista el que s'ha viscut, aquest cap de setmana, amb la segona edició de CambriBike. Des del passat divendres a la tarda i fins ahir diumenge, el parc del Pinaret ha esdevingut el centre neuràlgic dels incondicionals i aficionats del ciclisme, de tots els àmbits –ciclisme de carretera, BTT, exhibicions de BMX i pedalades populars– i per a totes les edats.

El passat divendres a la tarda es donava el tret de sortida al certamen amb l'acte inaugural que va anar de la mà de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Marta Borràs–, la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– i d'altres representants de l'organització i d'empreses relacionades amb l'esdeveniment. De fet, per segon any consecutiu, CambriBike és una iniciativa publicoprivada encapçalada pel Patronat de Turisme de Cambrils amb la participació activa d’empreses del territori: Cycling Costa Daurada, Bike Cambrils, RodaBike, Esports Mariné, Naturetime, Sport No Limit Travel, la Penya Cicloturista de Cambrils, Wala, Jump Land, Disfruta & Verdura, Bernaví i Bike Park Costa Daurada. El mateix divendres hi va haver un taller d'habilitats en bicicleta per a nens, el circuit d'educació vial –CambriBike Educa– tallers artístics de la mà de Nuri Mariné, una exhibició de trial amb el campió del món –Àngel Batlle– i, ja al vespre, la sortida de Cambrils BTT Night.

L'endemà dissabte va ser una intensa jornada des de primera hora del matí amb l'Open Kids Cup Trial, l'activitat "Rodem un quadre" en la què es van barrejar la pintura, l'art i les bicicletes, així com el circuit d'educació vial per als més petits, una masterclass d'spinning amb l'exciclista Melcior Mauri i un open de ciclocross amb bicicletes de carretera. A la tarda van seguir les activitats amb una cursa de resistència de BTT per a adults, una nova sessió d'spinning amb Melcior Mauri i les diferents activitats per a la canalla.

Activitat de ciclisme adaptat i "Cinema Rueda a la Fresca"

Una altra de les novetats importants d'enguany va ser la implicació d'ONCE Catalunya que va organitzar una activitat de sensibilització de ciclisme adaptat. Amb aquesta iniciativa, els participants es van posar en el lloc de les persones amb discapacitat visual per viure l’experiència de circular en bicicleta sense veure res i assistits per un guia. Dissabte al vespre, a la plaça del Setge, també es va fer una altra de les novetats de l'edició: “Cinema Rueda a la Fresca”: què amb l’energia generada per la pedalada del públic es va projectar el curt “The Climb” i la pel·lícula documental “Afghan Cycles”.

Final de la copa d’Espanya de Bike Trial

Diumenge es va viure l'apartat més competitiu de l'edició de CambrBike 2019. El parc del Pinaret va acollir la darrera cita de la copa d’Espanya de trial. A diferents punts del parc es va muntar un espectacular muntatge amb un circuit de troncs, blocs i diferents recorreguts per als corredors.

Al matí, com els dies anteriors va seguir el CambriBike dels més petits. De fet, amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils, tots ells van aconseguir el diploma CambriBike-Expert. També al matí de diumenge es va organitzar un altre acte multitudinari com el CambriBike City, una pedalada popular familiar que va recórrer els carrers de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades