Societat

El frare cambrilenc Josep M. Recasens va fer el pregó d’enguany a l’Ermita

Per Èlia Bellmunt

El pregó de la Setmana Santa

L’ermita de la Mare de Déu del Camí va ser l’escenari on el 13 de març el cambrilenc pare Josep M. Recasens, frare del monestir de Poblet, va fer el pregó de la Setmana Santa cambrilenca. Després del pregó, va actuar un grup de l’Escola de Música Municipal de Cambrils. Pere Martí, president de la Congregació de la Sang, va fer entrega d’un present al pare Josep M. Recasens

Benedicció de rams i palmes el Diumenge de Rams

El Diumenge de Rams a les diverses parròquies cambrilenques es van beneir els rams i palmes. El pati de l’ermita de la Mare de Déu del Camí va ser un dels llocs on es va congregar més gent. El mateix diumenge a la tarda es va fer un viacrucis solemne en què van assistir la Congregació de la Puríssima i la Confraria dels Dolors.

L’elaboració dels rams i les palmes

El taller de palmes de la família Nat Olivé és l’únic a Cambrils que actualment elabora els rams i les palmes. Una quinzena de persones van elaborar les palmes a partir del 10 de març perquè estiguessin llestes per al Diumenge de Rams, el 20 de març. Aquest taller també va elaborar el Dimecres Sant la Pàssia, la palma que es col·loca al pas del Sant Sepulcre en la processó del Divendres Sant.

Un any més a Cambrils no s’ha celebrat el carnaval popular. No obstant, la Regidoria d’Ensenyament i les AMPA dels centres escolars de la ciutat han celebrat la tercera edició del carnaval infantil i del carnaval escolar. Totes dues festes han presentat canvis respecte a l’any passat.

§ 250 anys de la Congregació de la Sang§

La Congregació de la Puríssima Sang va celebrar l’any 2004 els seus 250 anys. El 16 de març es va presentar i projectar al Centre Cultural un DVD que recull en imatges els actes organitzats per celebrar aquest aniversari. En reconeixement pels 250 anys, la Confraria de Jesús de Natzaret de Reus va convidar una representació de la congregació cambrilenca a portar l’estandard de la confraria reusenca en la Processó del Silenci, que es fa el Dijous Sant a Reus. A més, la Congregació també finançarà la restauració del quadre de la creu que encara es conserva en una de les façanes del carrer Creus. Segons Pere Martí, president de la Congregació de la Puríssima Sang, aquest quadre té un especial interès perquè té elements en relleu i se’n conserven diversos detalls dels dibuixos originals.

§ Ple a vessar durant les vacances§

Cambrils s’ha omplert de visitants durant les vacances de Setmana Santa. El temps, a estones insegur, no va impedir que alguns s’apropessin fins a la platja durant el cap de setmana, del 25 al 27 de març. L’afluència de visitants també es va percebre a les carreteres, especialment a l’AP-7, on hi va haver nombroses retencions en l’operació tornada del dilluns 28 de març ben visibles ja al terme municipal de Cambrils. Segons l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada, els hotels de la Costa Daurada central han tingut una ocupació del 82% durant la Setmana Santa.

Comenta aquest article