Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Ple

El Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant aprova provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2020

Per Redacció

Imatge de la sessió plenari a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de la sessió plenari a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat provisionalment la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2020, amb els vots a favor del PSC, ERC, la CUP i Cs i l’abstenció de JxCat i la FIC. Com a novetat, s’incrementarà l’import de l’impost de vehicles de tracció mecànica (un 1%), la resta de tributs es mantindran congelats.

A la darrera sessió plenària, d’ahir dimecres 25 de setembre, també es va aprovar la proposta d’acord presentada per la CUP sobre els espais de treball per als grups municipals de l’oposició, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que va justificar la seva absència. D’aquesta manera, el Ple de l’Ajuntament va acordar “instar al govern municipal a, en el termini d’un mes, facilitar a cada grup municipal un espai de treball independent i ben adequat per a realitzar les tasques polítiques, així com per poder exercir el dret a reunió i a atendre les sol·licituds de reunió de la ciutadania”.

El Ple de l’Ajuntament també va donar llum verd a la moció d’ERC en suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani, amb els vots a favor del PSC, JxCat, FIC, ERC, l’abstenció de la CUP i el vot en contra de Cs. Amb l’aprovació d’aquesta moció, el consistori es va comprometre no només a «expressar el suport amb les ONGs que naveguen pel mediterrani per rescatar persones i salvar vides al mediterrani i denunciar la persecució política que reben», sinó també a «reiterar el compromís local com a municipi d’acollida, posant a disposició del Govern de la Generalitat de Catalunya i les entitats socials que treballen amb persones refugiades els recursos materials i econòmics necessaris», entre altres coses.

Propostes rebutjades

- Moció d'ERC per la millora en el procés de gestió dels pressupostos participatius, rebutjada amb els vots en contra del PSC, la FIC i la CUP, els vots a favor de JxCat i ERC i l’abstenció de Cs.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la votació separada de propostes, rebutjada amb els vots en contra del PSC i de Cs i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP.

- Proposta d'acord de la CUP per a l'elaboració del Reglament orgànic municipal (ROM), que incorporava l’esmena transaccional de JxCat, la FIC, ERC, la CUP i PP, rebutjada amb els vots en contra de PSC i Cs i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la presentació als Plens municipals de propostes d'acord i/o mocions per part de veïns i veïnes, entitats i persones jurídiques, rebutjada amb els vots en contra del PSC, ERC i Cs, els vots a favor de la FIC i la CUP i l’abstenció de JxCat.

- Proposta d'acord que presenta el grup municipal de la CUP sobre la realització de preguntes i precs als Plens municipals per part de veïns i veïnes, entitats i persones jurídiques, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs; els vots a favor de FIC i CUP i l’abstenció de JxCat i ERC.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la compareixença d´entitats a petició pròpia en les comissions informatives, rebutjada amb els vots en contra del PSC, ERC i Cs; els vots a favor de la FIC i la CUP i l’abstenció de JxCat.

- Proposta de la CUP sobre la creació dels Consells de Poble, rebutjada amb els vots en contra de PSC i Cs, els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció de la FIC.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la realització de consultes populars vinculants, rebutjada amb els vots en contra del PSC i de Cs, els vots a favor de la FIC i la CUP i l’abstenció de JxCat i ERC.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la realització de plens i comissions informatives en tots els nuclis de població del municipi, amb els vots en contra del PSC, ERC i Cs, els vots a favor de la FIC i la CUP i l’abstenció de JxCat.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la realització de plans de govern anuals, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs; els vots a favor d’ERC i la CUP i l’abstenció de JxCat i la FIC.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la retirada de la targeta de dèbit/crèdit de l'alcalde, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs; el vot a favor de la CUP i l’abstenció de JxCat, la FIC i ERC.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la fiscalització de les assignacions econòmiques als grups municipals, rebutjada amb els vots en contra del PSC, JxCat i Cs; i els vots a favor de la FIC, ERC i la CUP.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la pacificació del trànsit a la C44 al seu pas pels nuclis urbans, rebutjada amb el vot en contra del PSC, el vot a favor de la CUP i l’abstenció de JxCat, la FIC, ERC i Cs.

- Proposta d'acord que presenta el grup municipal de la CUP sobre l'elaboració de plans postnuclears, rebutjada amb el vot en contra del PSC, els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP i l’abstenció de Cs.

- Proposta d'acord de la CUP sobre la prohibició de realització de curses motoritzades al municipi, rebutjada amb els vots en contra del PSC, la FIC i Cs, el vot a favor de la CUP i l’abstenció de JxCat i ERC.

- Moció de JxCat envers una demanda ciutadana sobre les places Drs. Gil Vernet i l'Ajuntament de Vandellòs, rebutjada amb el vot en contra del PSC, els vots a favor de JxCat, la FIC i ERC i l’abstenció de la CUP i Cs.

- Moció de JxCat per a la creació d'una àrea d'autocaravanes a les poblacions de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb l’esmena d’ERC acceptada, rebutjada amb els vots en contra del PSC i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC, la CUP i Cs (va decidir l’empat el vot de qualitat de l’alcalde).

- Proposta de resolució que presenten conjuntament els grups municipals de JxCat i la FIC per modificar la viabilitat i la creació de places d'aparcament al C. Major de l'Hospitalet de l'Infant, que incorporava una esmena de Cs. Aquesta proposta va ser rebutjada amb el vot en contra del PSC, els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i Cs i l’abstenció de la CUP.

- Proposta d'acord que presenta el grup municipal de la CUP sobre l'inici dels procediments per a l'obertura de l'expedient d´expropiació forçosa d'un edifici a Vandellòs, rebutjada amb els vots en contra del PSC, la FIC i Cs, els vots a favor d’ERC i la CUP i l’abstenció de JxCat.

- Moció que presenta el grup municipal d'ERC per dotar d'un espai adequat per al servei de distribució gratuïta d'aliments que duu a terme Càritas a Vandellòs, rebutjada amb el vot en contra del PSC i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC, la CUP i Cs (va decidir l’empat el vot de qualitat de l’alcalde).

- Proposta d'acord de la CUP sobre la realització urgent de franges de protecció per incendis forestals en els nuclis urbans, rebutjada amb el vot en contra del PSC, els vots a favor de la FIC i la CUP i l’abstenció de JxCat, ERC i Cs.

- Proposta d'acord de la CUP per a l'aprovació definitiva del Projecte d'Ordenació Forestal municipal, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs; i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP.

- Proposta d'acord de la CUP per a la creació de l'oficina municipal de suport i orientació agrària, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs, el vot a favor de la CUP i l’abstenció de JxCat, la FIC i ERC .

- Proposta d'acord de la CUP sobre la realització d´un estudi per a la implementació de nous sectors de reg de suport, rebutjada amb el vot en contra del PSC, els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció de la FIC i Cs.

- Proposta d'acord de la CUP sobre el canvi en el contracte de subministrament d'electricitat a comercialitzadora d'energia renovable i socialment responsable, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs, els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC i la CUP.

- Proposta d´acord que presenta el grup municipal de la CUP sobre la realització d'un estudi d'avaluació del potencial de les energies renovables per al seu aprofitament energètic per part de veïns i veïnes,empreses del municipi i l'Ajuntament, rebutjada amb els vots en contra del PSC i Cs, els vots a favor de JxCat, ERC i la CUP i l’abstenció de la FIC.

Els textos íntegres de totes les mocions sotmeses a la votació del Ple es poden consultar en la pàgina web de l’Ajuntament: www.vandellos-hospitalet.cat