Cultura

Formació

El Campus Extens de la URV a Cambrils inicia un nou curs d'activitats

La programació inclourà vuit activitats gratuïtes relacionades amb la política, la història, la literatura, la química, els viatges o l’enologia

Per Redacció

Logotip del programa del nou curs d'activitats del Campus Extens de la URV
Logotip del programa del nou curs d'activitats del Campus Extens de la URV | Cedida

La programació del curs 2019/2020 del Campus Extens de la URV a Cambrils s’inicia oficialment aquesta setmana. Tot i que el passat divendres ja es va celebrar el primer acte a la biblioteca Josep Salceda i Castells, aquest dijous dia 26 de setembre es realitzarà l’acte inaugural, que consistirà amb la intervenció de la vice-rectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social de la URV, Cori Camps, i una xerrada a càrrec de la coneguda advocada i professora de Dret constitucional Montserrat Nebrera al Centre Cultural, en col·laboració amb Club Rotary Cambrils.

El primer trimestre del nou curs vindrà marcat per la implicació del Campus Extens amb el cicle de Memòria de Tardor que, des de fa 15 anys, s’organitza impulsat des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i que enguany es titula “1939: retirada i exili”.

En total, s’han programat vuit activitats gratuïtes ben diverses relacionades amb temes com la política, la història, la literatura, la química, els viatges o l’enologia.

Dijous, 26 de setembre, a les 20 hores del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Acte d’inici oficial del curs 2019/2020 del Campus Extens de la URV a Cambrils. Tot seguit, conferència El sentit de la constitució a la Catalunya d’avui, a càrrec de Montserrat Nebrera i González, advocada i professora de Dret constitucional a la Universitat Internacional de Catalunya.

Organitza: Club Rotary Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dimarts 8 d'octubre, a les 20 hores del vespre. Cinema Rambla de l’Art

Projecció de la pel·lículaEl Periple, la vella llum d’Europa del cineasta ebrenc Mario Pons Múria, qui presentarà el seu darrer documental reconegut a nivell internacional. Entrada gratuïta. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Campus Extens de la URV, Museu d’Història de Cambrils i Arxiu Municipal de Cambrils.

Dimecres, 30 d’octubre, a les 20 hores del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència i projecció fotogràfica La Ruta de la Seda, seguint les passes de Marco Polo, a càrrec dels viatgers Núria Borràs i Gómez, comptable i post-graduada en Cooperació Internacional, i Lluís Núñez Bono, bloguer de viatges i fotògraf.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dijous, 7 de novembre, a les 20 hores del vespre.Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques, amb la presentació del llibre La direcció literària d'edicions Proa a l'exili d’Oriol Teixell Puig, autor del llibre i professor del Departament de Filologia Catalana de la URV. Acte inclòs dins del Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Campus Extens de la URV, Museu d’Història de Cambrils i Arxiu Municipal de Cambrils.

Dissabte, 9 de novembre, a les 7 del matí. Parada d’autobús de l’avinguda Adelaida, al costat del Palau d’Esports Municipal.

Sortida cultural Els camins de l’exili del 39.Preu: 15 euros per persona amb el dinar, les visites i el bus inclosos, prèvia inscripció a museu@cambrils.org o bé trucant al telèfon 977794528. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.

Dijous, 14 de novembre, a les 18 hores de la tarda. Sala d’actes del Centre Cultural

Xerrada-espectacle familiar Els secrets de la taula periòdica, on la Dra. White i la Dra. Black discrepen. En aquesta discussió es revelen alguns dels secrets que s'amaguen darrere dels àtoms i els seus compostos. Activitat a càrrec de les científiques Mar Reguero i Anna Maria Masdéu, professores de Química Física i Inorgànica a la URV, organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència 2019 i de l'Any Internacional de la Taula Periòdica. Cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org amb un aforament màxim de 25 nenes i nens majors de 9 anys.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils, ComCiència i Campus Extens de la URV.

Dijous 21 de novembre a les 20 hores del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència La rereguarda al Camp de Tarragona, sis mesos abans del final de la Guerra Civil, a càrrec de Jordi Piqué Padró, arxiver de l’Arxiu Històric Municipal de Tarragona. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de Tardor.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV.

Dilluns, 16 de desembre, a les 19 hores del vespre.Biblioteca Josep Salceda i Castells

Club de lectura adult, a càrrec de Víctor Feliu Jornet, per parlar del llibre Contes i poemes de Cesare Pavese.

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV.

Comenta aquest article