Informació general

Comerç

Cambrils serà la seu de la cinquena Nit del Comerç del Camp de Tarragona

Aquest acte, que es farà el 26 d'octubre, està organitzat per la Cecosect (Confederació d'Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines)

Per Lluís Rovira i Barenys

Ferran Milà, Camí Mendoza, Oliver Klein, Marcel Folch i Tomàs Sierra, ahir, a la presentació de la 5a Nit del Comerç
Ferran Milà, Camí Mendoza, Oliver Klein, Marcel Folch i Tomàs Sierra, ahir, a la presentació de la 5a Nit del Comerç | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils acollirà, el dissabte 26 d'octubre, la Nit del Comerç del Camp de Tarragona. Aquesta serà la cinquena edició d'aquest acte que organitza la Cecosect (Confederació d'Empresaris de Comerç i Serveis de les Comarques Tarragonines) i en el que cadascuna de les 24 associacions de comerciants que formen part de l'entitat fa el lliurament d'un guardó a un establiment del seu territori. A banda en aquesta Nit del Comerç tarragoní també es lliura el premi Rafel Tatay a una persona o entitat destacada del territori.

La Cecosect va començar a organitzar aquesta Nit del Comerç ara fa cinc anys, després d'un canvi de junta directiva, segons va explicar el secretari de l'entitat, Marcel Folch. De moment la Nit del Comerç ja ha fet estada a La Selva del Camp, Tarragona, Montblanc i l'Hospitalet de l'Infant i enguany, el 26 d'octubre, ho farà a Cambrils, concretament a l'Estival Eldorado Resort. Segons Marcel Folch, hi ha la previsió que la Nit del Comerç aplegui unes 200 persones. Folch també va destacar que "la suma de les associacions de comerciants que formen part de la Cecosect la converteixen en la segona àrea metropolitana de Catalunya, després de la de Barcelona".

Per la seva part, el president de la Cecosect, Ferran Milà, va manifestar que era tot un honor que la Nit del Comerç se celebri a Cambrils i va destacar el fet que un dels presidents de la Unió de Botiguers de Cambrils fos una de les persones que fundés la Cecosect. L'alcaldessa, Camí Mendoza, va agrair que Cambrils sigui la seu d'enguany d'aquesta Nit del Comerç i va voler destacar que Cambrils aposta pel comerç de proximitat. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, va manifestar que es porta preparant aquest acte des del passat mes de juliol i que s'hi han posat tots els esforços, "volem ser capital i posar en valor el comerç local". El president de la UB de Cambrils, Tomàs Sierra, també va agrair A la Cecosect i a l'Ajuntament la realització d'aquest acte a Cambrils.

Crisi del comerç de proximitat

En la presentació de la Nit del Comerç del Camp de Tarragona també es va fer esment a la crisi que viu el comerç, en general, donat la baixada del consum i l'afectació de les compres que es fan on line. Tal com va manifestar Marcel Folch, "necessitem reactivar el comerç ja que el comerç és vida. Creiem en polítiques transversals i necessitem polítiques molt clares de suport". En aquest sentit Oliver Klein va manifestar que des de l'Ajuntament es treballa intensament amb el sector comercial a través de moltes accions. L'alcaldessa, per la seva part, es va referir al comerç local com "un actiu important que l'hem de definir força".

Comenta aquest article