Societat

Salut

Unes 75 persones participen a la primera edició de la Fancy Women Bike Ride

Segons la impulsora d'aquesta activitat, Laura Moreno, "és una manera divertida i saludable de reivindicar la visibilitat de les dones en el dia Mundial Sense Cotxes"

Per Lluís Rovira i Barenys

La passejada en bicicleta d'ahir, a la part superior de la Rambla de Jaume I
La passejada en bicicleta d'ahir, a la part superior de la Rambla de Jaume I | Lluís Rovira i Barenys

Unes 75 persones, principalment dones, van participar ahir al matí a la primera edició de la Fancy Women Bike Ride, una passejada en bicicleta "tranquil·la i divertida", segons paraules de la seva impulsora Laura Moreno, que ha estat organitzada per dones i per a dones però que estava oberta a tothom. La passejada va sortir del passeig de les Palmeres i va recórrer la façana del port fina a la rotonda del Club Nàutic des d'on va pujar cap a la Rambla de Jaume I, avinguda dels Països Catalans, avinguda d'Adelaida i va baixar pel passeig de la Salle fins el parc del Pescador, fent un recorregut total de 2,5 km i on es va servir un vermut. Moltes de les participants es van decorar les bicicletes amb globus de colors i, també, amb flors, per tal de donar més visibilitat a l'activitat ciclista.

Laura Moreno: "És una manera divertida i saludable de reivindicar la visibilitat de les dones en el dia Mundial Sense Cotxes"

L'organització d'aquest esdeveniment va sorgir, segons va comentar Laura Moreno, a nivell individual. Ella va tenir coneixement d'aquesta iniciativa i n'ha estat la impulsora, juntament amb l'ajuda desinteressada d’altres dones cambrilenques i la col·laboració de l’Ajuntament de Cambrils i del patronat de Turisme. Cambrils és la primera ciutat de Catalunya i de l’Estat Espanyol en sumar-se a aquesta iniciativa, que té l’objectiu d’inspirar a més dones a utilitzar aquest mitjà de transport per desplaçar-se en la seva vida diària.

Tal com ha explicat Laura Moreno a revistacambrils.cat, aquesta passejada "és una manera divertida i saludable de reivindicar la visibilitat de les dones en el dia Mundial Sense Cotxes. L'edició d'enguany ha servit de prova per a prendre mides de cara a l'edició de l'any vinent".

Comenta aquest article