Cultura

Festival

L'Accents 2019 acollirà tres actuacions del Circuit Folc de la revista Enderrok a Cambrils i a Reus

Per Redacció

Foto del grup Arrels de Gràcia
Foto del grup Arrels de Gràcia | Cedida

El Festival Accents continua presentant les novetats de l’edició 2019. En aquesta ocasió, la incorporació de tres concerts del Circuit Folc 2019, la programació de música d’arrel que organitza la revista Enderrok, que arribarà al Baix Camp, en concret a Cambrils i a Reus en les properes setmanes.

A Cambrils, es podran escoltar dues de les formacions seleccionades per aquest circuit itinerant que barreja tradició i modernitat, en concret el grup Arrels de Gràcia (26 octubre/Teatre Casal Parroquial Sant Pere) amb el seu homenatge a la rumba, al cuplet català i a la Guillermina Mota amb l’espectacle ‘Remena nen! i el jove cantautor de Móra la Nova Carles Blanch amb el seu projecte Menut, que es podrà escoltar el 8 de novembre al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (Sala Àmbits), en una actuació especial ja que estarà acompanyada d’un tast de vins de la DO Catalunya, que és un dels patrocinadors de l’Accents. Les entrades pels dos primers concerts ja estan a la venda de forma anticipada a la plataforma www.entradium.

La programació del Circuit Folc es completa amb el concert que tindrà lloc el dia 2 de novembre a les 13h als Jardins de la Casa Rull amb la menorquina Anna Ferrer.

Amb la incorporació de part de la programació del Circuit Folc 2019, l’Accents “continua assolint el repte d’acostar a les nostres comarques algunes de les propostes més actuals al voltant de la música d’autor en català i no només en aquest idioma, ja que enguany l’Accents també ofereix una programació especial de música en eusquera amb les actuacions de Jabier Muguruza, Anari i Mice”, segons explica el director artístic del certamen, Isaac Albesa.

Més info: www.festivalaccents.cat

L’Apunt

Els concerts del Circuit Folc a l’Accents 2019

Dissabte 26 octubre. 21.00h

ARRELS DE GRÀCIA: ‘Remena nen!’

Teatre Casal Sant Pere Cambrils

8/10 euros

Entrades: www.entradium.com

Als anys vint i trenta, el cuplet “Remena nena” va tenir un èxit sensacional. “El canta la modisteta, la mecanògrafa, la raspa, el camàlic, el canonge adipós i la dispesera massissa”, deia amb molta gràcia el 1932 L’Esquella de la Torratxa. El 1970 Guillermina Motta va editar un disc clàssic, Remena nena. I ara, gairebé mig segle després, Arrels de Gràcia els ha tornat a gravar en rumba amb un títol que ho diu tot: Remena, nen!.

Dissabte 2 de novembre. 13.00h.

ANNA FERRER

Jardins Casa Rull

Entrada gratuïta

Tot i la seva joventut, la cantant menorquina Anna Ferrer té un gran bagatge musical. Formada al Taller de Músics, ha participat en grups com la Barcelona Gospel Messengers o The New Catalan Ensemble. Actualment presenta el disc Tel·lúria (Audiovisuals de Sarrià, 2017), el seu projecte més personal, on recull cançons pròpies que busquen una sonoritat terrosa i natural, propera als aires folklòrics musicals de Menorca, però també posant el focus d’atenció en la qualitat tel·lúrica dels músics, que li dona caràcter mediterrani a la seva proposta.

Divendres 8 de novembre. 20.30h.

MENUT + Tast de vins DO Cat

Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils.

7 euros

Entrades: www.entradium.com

Menut és un projecte liderat per Carles Blanch, cantautor i guitarrista de Móra la Nova que explora les noves formes d’entendre i interpretar la música d’arrel de les Terres de l’Ebre. Les cançons del seu primer treball discogràfic, Terra d’argila, elogien la vida senzilla i descriuen el paisatge de la seva infantesa. Menut ha estat guardonat amb el Premi Joventut dins el concurs Sona9 2018.

Comenta aquest article