Informació general

Denúncia

Els Mossos d'Esquadra investiguen dues persones per extracció de dàtil de mar a la zona del Port de Cambrils

Els agents van intervenir 3’8 quilograms d’aquest mol·lusc.

Per Redacció

Detall de l'extracció del dàtils
Detall de l'extracció del dàtils | Cedida

Agents delsMossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial del Camp de Tarragona, van denunciar dues persones per realitzar pesca irregular de dàtil de mar “lithopaga lithopaga” el qual es troba protegit tant per la normativa europea com per a l'estatal.

A finals de maig, juntament amb personal del Port de Cambrils, es va detectar a dues persones realitzant moviments sospitosos a primera hora del matí. Es va planificar un operatiu en el que es va poder interceptar a les dues persones, les quals portaven un equip d’immersió i els exemplars intervinguts.

El dàtil de mar és un bivalve que viu dins els forats de les roques que ell mateix fabrica i això ho aconsegueix gràcies a l’acció corrosiva dels líquids que segrega. Per extreure’l, s’ha de trencar la roca provocant la destrucció de l’hàbitat. Posteriorment, la Unitat aquàtica del cos va realitzar una inspecció on es va poder constatar aquest fet. Els mol·luscs van ser retornats vius al lloc d’on havien estat extrets.

Els fets investigats podrien ser constitutius d’un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics que prohibeix la pesca d’espècies protegides.

Comenta aquest article