Cultura

Música

El trio «Deivert, Gray & White» obrirà, el 27 de setembre, l'11a Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils

Per cinquena edició consecutiva tornarà el Jazz al Parc & Fideujazz, que tindrà lloc els dies 5 i 6 d’octubre en sessió de tarda nit al Parc del Pescador

Per Redacció

Imatge promocional del trio Deivert, Gray & White
Imatge promocional del trio Deivert, Gray & White | Cedida

L’onzena edició de la Mostra Internacional de Jazz i Blues de Cambrils tornarà el proper 27 de setembre amb el concert inaugural que se celebrarà a La Boheme de Cambrils (Roger de Llúria, 14) amb l’actuació del trio Deivert, Gray & White, una formació que s’estrena oficialment en aquest festival i que està integrada per dos músics dels Estats Units i un guitarrista de Gales. Serà el primer dels nou concerts que es podran escoltar a Cambrils entre finals de setembre i primers de novembre, amb grups procedents de Catalunya, de l’Estat espanyol i també internacionals.

Jazz al Parc & Fideujazz, el 5 i 6 d'octubre

Igual que en les darreres quatre edicions un dels moments més destacats del certamen serà la celebració els dies 5 i 6 d’octubre al Parc del Pinaret del Jazz al Parc & Fideujazz, que enguany es farà a l’escenari gran d’aquest espai cambrilenc en sessió de tarda-nit el dissabte i de tarda el diumenge, amb la presència de cinc grups que properament es confirmaran.

Concert inaugural el 27 de setembre

Quant al concert inaugural, aquest tindrà un preu de 5 euros i les entrades es podran comprar mitja hora abans de l’actuació, que començarà a les 23.00h del divendres 27 de setembre. El trio que actuarà es presenta per primera vegada en directe oferint blues clàssic amb tres intèrprets de llarg recorregut: Bert Deivert (Boston, 1950), viu actualment a Suècia i porta 44 anys tocant de forma professional. Al llarg de la seva carrera ha tocat amb Eric Bibb, Cadillac Jopohn Nolden, T ModelFord o Wanda Jackson. La seva especialitat és la mandolina blues i la guitarra amb slide, així com la seva poderosa i potent veu.

Tom Gray (Gales, 1956) ha viscut a mig món: Nova Zelanda, Tonga, Fiji o Canadà. Durant la seva carrera ha actuat amb grans artistes internacionals com George Benson, MNeil Diamond o Stephane Grapelli. Actualment toca en solitari com a The Lone Guitar i és membre fundador de The Welsh Guitar Duo.

Richard ‘White Boy’ White, va néixer a Filadelfia (EEUU) el 1961, però resideix a Tarragona. Es tracta d’un guitarrista cantant i compositor de blues que l’any passar ja va actuar amb una altra formació al Jazz al Parc de Cambrils. Richard White a començar a tocar a la seva ciutat natal però ben aviat va viatjar per Europa per tocar a diversos països formant part de diversos grups o liderant la seva pròpia formació. Compagina la passió per la música amb la seva feina d’artista i escultor que l’ha portat a exposar a gran quantitat de països.

Crida als socis i col·laboradors

D’altra banda, l’Associació Cambrils la Mar de Jazz fa una crida als cambrilencs i al públic en general a associar-se per tal de fer possible la continuïtat del Festival ja que es necessita l’aportació de patrocinadors, públic i institucions per garantir la seva viabilitat i continuïtat. Enguany, la quota és de 25 euros que dona accés a totes les actuacions del certamen. El número de CC per tal de fer-se soci és: ES3101820814320201783220

Comenta aquest article