Informació general

Manifestació

Nova Diada multitudinària, per vuitè any consecutiu

Enguany l'ANC local ha omplert sis autobusos per assistir a la Diada de Barcelona que ahir van sortir a les 13h de l'estació de busos de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Pas de l'estelada gegant pel mig de la Gran Via, en un moment de la manifestació de la Diada d'ahir
Pas de l'estelada gegant pel mig de la Gran Via, en un moment de la manifestació de la Diada d'ahir | Lluís Rovira i Barenys

La manifestació de la Diada, a Barcelona, va tornar a ser multitudinària, per vuitè any consecutiu. La xifra difosa per la Guàrdia Urbana, de 600.000 persones, és la més baixa de les que s'han donat fina ara, aquests darrers vuit anys. La imatge que més es veia, ahir, pels mitjans gràfics era de la manifestació a la plaça d'Espanya, no massa plena, però el cert és que la Gran Via, des de la plaça d'Espanya fins al passeig de Gràcia estava plena de gom a gom i no es podia ni passar per les voreres. Fins i tot molta gent no va poder accedir a la Gran Via des dels diferents carrers de l'Eixample de Barcelona donat el col·lapse total que hi havia en aquest carrer, que era el més llarg de la manifestació d'ahir. El total d'autobusos desplaçats ahir a Barcelona per assistir a la manifestació va ser de 1.200, segons va informar l'ANC, xifra similar a la dels anys anteriors.

Sis autobusos des de Cambrils

L'ANC ha omplert, enguany, sis autobusos per assistir a la Diada a Barcelona. A les 13h els sis vehicles van sortir de l'estació de busos en direcció a Barcelona i van estacionar prop del tram 18 del recorregut traçat per l'ANC. Aquest tram de la Gran Via, en el que s'englobaven diverses comarques del Camp de Tarragona, estava situat entre els carrers d'Urgell i de Compte de Borrell. A banda dels busos de l'ANC, molta gent va anar a la manifestació de Barcelona amb vehicles propis o amb tren.

Enguany, no s'havia previst cap efecte especial en cap moment de la manifestació, a diferència d'anys anteriors. Els parlaments es van fer des de l'escenari de la plaça d'Espanya i van durar poc més d'una hora. La gent va aguantar més que mai en el seu tram, tot i que es feia difícil poder seguir bé els parlaments dels diferents ponents que eren amplificades per uns equips de so repartits al llarg del trajecte. Amb el cant dels Segadors i amb crits d'independència es va cloure la manifestació. A les 19h, els busos enfilaven el camí de tornada.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades