Societat

Festa Major

Gran diada de la Festa Major amb els elements festius com a protagonistes

Les entitats festives locals van bastir una gran diada de Festa Major, amb actuacions matí i tarda

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge del Seguici festiu en l'anada cap a la Missa Major
Imatge del Seguici festiu en l'anada cap a la Missa Major | Lluís Rovira i Barenys

Les entitats festives locals van ser els grans protagonistes de la festa al carrer que es va fer durant tota la diada de la Mare de Déu del Camí. Una diada que va començar ben d'hora amb les matinades pels carrers del Barri Antic i que va continuar amb el Seguici Festiu previ a la celebració de la Missa solemne. El Seguici es va formar a la plaça del Setge i va iniciar el seu recorregut passant pel carrer Major, Cardenal Vidal i Barraquer, plaça de la Vila, carrer de l'Hospital, plaça de Marianao i carrer de la Verge del Camí fins arribar al santuari. Seguidament es va celebrar la missa solemne amb el pregó que va anar a càrrec de mossèn Albert Fortuny i que va comptar amb els cants de la Coral Verge del Camí.

Ofrena i balls de lluïment

Després de Missa, la festa va continuar al pati del davant amb la pregària de la pubilla i les paraules de l'alcaldessa que van donar pas a l'ofrena floral a la imatge de la Verge del Camí per part de les autoritats, hereus i pubilles i dels representants de les entitats festives i socials. Un cop acabada l'ofrena, els grups festius van fer uns balls de lluïment davant mateix de la imatge de la Verge amb una tronada final que tancava aquesta tongada d'actes.

La celebració festiva va continuar al pati del darrera amb el vermut amenitzat per les sardanes que interpretava la cobla Vents de Riells d'Agramunt i amb la participació dels Amics de la Sardana de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades