Societat

Festa Major

Multitudinària pujada de la Galera

La pujada de la Galera es va convertir, enguany, en un acte multitudinari en el que hi van participar uns quants centenars de persones, la nit del dissabte

Per Lluís Rovira i Barenys

Centenars de Persones van participar a la Pujada de la Galera, aquest passat dssabte a la nit
Centenars de Persones van participar a la Pujada de la Galera, aquest passat dssabte a la nit | Lluís Rovira i Barenys

La Pujada de la Galera va gaudir d'una participació multitudinària com no s'havia vist en cap de les anteriors cinc edicions que s'havien realitzat fins ara. D'any en any la Pujada de la Galera ha anat guanyant fidels seguidors i enguany, el fet de ser un dissabte a la nit, ha afavorit la participació de gent vinguda de poblacions properes.

La Pujada va comptar amb els ingredients habituals; la Galera de Foc, lo Boc de Vandellòs i el Marquès de los Vélez amb el Cabo Quiñones, acompanyats per les xarangues Bandsonats i Tocabemolls. Aquest seguici festiu particular va sortir del passeig de les Palmeres i a ritme de xaranga i amb la beguda Caminet com a combustible, es va anar fent camí cap a la plaça de la Vila, passant per l'Eixample. La riuada de gent va ser espectacular i ja a la plaça, les xarangues van fer les seves darreres interpretacions. Un cop consumada la pujada de la Galera, es va encetar l'esperat concert de Miquel del Roig que va engrescar tota la gent que hi havia a la plaça. L'apartat de "garrotins" d'enguany va comptar amb unes animades intervencions de vileros, mariners i, també, vinyolencs. Després del concert hi va haver música amb el dj Peixampler.

Els vinyolencs han estat, enguany, una de les novetats satíriques de la festa. Entre la gent que acompanyava la Pujada de la Galera n'hi havia molts amb samarretes vileres i samarretes marineres. També hi havia un petit grup de vinyolencs amb samarreta pròpia que portava inscrita a l'esquena: "Cambrilencs (o cambrilenques), tots (o totes) sou barri marítim de Vinyols", unes en versió masculina i d'altres en versió femenina.

Comenta aquest article

Galeries relacionades