Societat

Festa Major

Cinc colles fan picar els seus bastons pels carrers del Barri Antic

Aquest passat dissabte a la tarda, els carrers del Barri Antic van acollir una nova edició de la Festa Bastonera amb la participació de cinc collles bastoneres

Per Redacció

El passat dissabte a la tarda es va fer la Trobada Bastonera pels carrers del Barri Antic
El passat dissabte a la tarda es va fer la Trobada Bastonera pels carrers del Barri Antic | Berta Ruiz

Un total de cinc colles –el Ball de Bastons de Canyet de Badalona, el Ball de Bastons de Cambrils, els Bastoners Banyerencs, els Bastons Joves de les Roquetes del Garraf i el Ball de Bastons de Riudoms– i al voltant d'un centenar de bastoners es van donar cita, el passat dissabte a la tarda, a la VIII Festa Bastonera –organitzada pel Ball de Bastons de Cambrils–. El punt de trobada va ser la plaça de la Vila on, abans de començar l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, acompanyada de la regidora de Cultura i Festes –Cinta Ballesté– i la presidenta del Ball de Bastons de Cambrils –Mireia Sánchez– van donar la benvinguda a tots els participants.

A la plaça, les diferents colles van fer els seus balls i van seguir el recorregut per diferents carrers del Barri Antic com el carrer de l'Hospital, la plaça Marianao, el carrer de les Creus, el carrer Major, el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer i, finalment, la plaça de la Vila on es va fer la ballada final de totes les colles. Al llarg del recorregut, un nombrós públic va seguir les diferents actuacions, així com les diverses formes de picar els bastons.

Recordem que, l'any 2005 es va celebrar la primera Festa Bastonera de Cambrils, que es va concebre com a memorial del que fou un dels mestres de la colla actual del Ball de Bastons de Cambrils, Josep Maria Ill. Des d'aleshores, la iniciativa ha tingut continuïtat i la Festa s'ha anat celebrant els anys imparells.

Comenta aquest article

Galeries relacionades