Informació general

Successos

Mor un home de 75 anys ofegat a la platja de Cambrils Mediterrani

Per Redacció

Els fets han succeït, aquest migdia, a la platja de Cambrils Mediterrani
Els fets han succeït, aquest migdia, a la platja de Cambrils Mediterrani | Cedida
Un home de 75 anys i de nacionalitat espanyola –veí d'Osca i propietari d'un apartament a la zona– ha mort, aquest migdia, ofegat a la platja de Cambrils Mediterrani. L’avís al telèfon d’emergències 112 l’han donat a les 13.47 hores diversos testimonis, informant que havien tret un home de l’aigua inconscient, i que el socorrista li estava practicant les maniobres de reanimació.
 
Al lloc també s’han mobilitzat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home, que malauradament han estat infructuoses. En l’emergència també hi han intervingut dos patrulles de la Policia Local de Cambrils i membres de la Guàrdia Civil, que són els encarregats d’instruir les  diligències corresponents.

Aquesta platja disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera groga per maregassa i vent de terra a mar. Tot i això, i segons els testimonis, l'home no hauria mort per les condicions del mar sinó que s'hauria trobat malament dins l'aigua.

Amb la d’avui ja són 27 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu. La campanya de platges finalitzarà el proper dia 15 de setembre.

Extremar les precaucions a la platja

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.
 
Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Comenta aquest article