Informació general

Concentració

Els Avis i Àvies continuen dempeus

Els Avis i Àvies van celebrar, ahir, la primera concentració d'aquest mes de setembre en un dia marcat per la forta calor i d'una destacada presència d'agents, tant de la Policia Local com dels Mossos d'Esquadra

Per Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel passeig d'Albert
Els Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel passeig d'Albert | Lluís Rovira i Barenys

Els Avis i Àvies van celebrar, ahir, la primera concentració d'aquest mes de setembre en un dia marcat per la forta calor. Una concentració dels Avis i Àvies que va discórrer sense cap incident donat que no hi va haver la presència de provocadors unionistes i sí d'una destacada presència d'agents, tant de la Policia Local com dels Mossos d'Esquadra, que van vetllar per la seguretat dels manifestants. Abans de començar el tomb pel costat del mercadet ambulant, els Avis i Àvies van guardar un minut se silenci en memòria d'Àngels Ollé, una de les fundadores dels Avis i Àvies de Reus, que es va morir aquesta setmana.

Pel que fa a la marxa pel voltant del mercadet ambulant, es va seguir el guió habitual de cada dimecres. Primer que tot es va cantar l'Estaca a la plaça de la Vila i, després, els Avis i Àvies van enfilar el carrer de Gimbernat cridant les consignes habituals. El recorregut es va completar amb el pas pel passeig d'Albert, carrer de l'Hospital i, de nou, la plaça de la Vila. Amb el cant dels Segadors i amb crits d'"i-inde-independència" es va cloure l'acte.

Manifestació de la Diada a Barcelona

El proper dimecres, Diada Nacional de Catalunya, no es farà la concentració dels Avis i Àvies a Cambrils per la coincidència amb la manifestació de Barcelona. Manel Palacios, portaveu dels Avis i Àvies, va recordar que la gent apuntada a la manifestació de Barcelona i que es desplaça amb els busos de l'ANC han d'estar a 2/4 d'1 a l'estació de busos. Palacios també va anunciar que l'ANC de Cambrils convoca un acte a la presó de Mas d'Enric per la darrera setmana del mes de setembre i que hi ha la previsió de fer un bus per assistir-hi. En la propera concentració dels Avis i Àvies s'apuntarà a qui estigui interessat en participar-hi.

Els Avis i Àvies, ahir, a la plaça de la Vila / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article