Informació general

Secomsa ha intensificat el servei de recollida d'escombraries durant les festes de Nadal

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz



Aspecte que oferia un dels punts de recollida selectiva del carrer de Colom, el passat dissabte dia 6 de gener, al matí
Durant les festes de Nadal es generen moltes més deixalles de l'habitual, sobretot cartrons, paper, vidre o restes vegetals que provoquen que durant aquest període de l'any els contenidors de recollida selectiva d'escombraries del municipi estiguin més saturades, fet que provoca que en dies puntuals s'hagin de deixar els residus fora dels contenidors de les  escombraries.

Per tal d'evitar que els contenidors se saturin durant aquestes festes, tal i com explicava el responsable de Secomsa –Joan Recasens–, s'ha doblat el servei de recollida de cartró i plàstic. Pel que fa al vidre, segons Recasens, no s'ha hagut d'intensificar tant la recollida com en el cas del cartró i el plàstic, però sí que s'ha anat controlant d'una manera intensiva perquè no quedessin saturats.

Entre el 24 de desembre de 2006 i el 7 de gener de 2007 s'han generat un total de 588 tones de brossa. D'aquestes, 44 han estat de paper i cartró i 25 de vidre. Un dels dies que més deixalles s'han generat ha estat el cap de setmana passat, per la festa de Reis, sobretot de cartró i paper. Per aquest motiu, tant dissabte, 6 de gener, com diumenge dia 7 es va fer una recollida intensiva ja que els contenidors habitualment queden saturats per les deixalles generades pels regals de Reis.

Restes vegetals d'avets i arbres de Nadal

D'altra banda, pel que fa a les restes vegetals dels arbres i avets de Nadal, aquests s'han de dipositar als contenidors de recollida orgànica i de les restes d'esporga, com qualsevol altra resta vegetal, ja que no hi haurà cap servei de recollida d'aquests arbres. Segons va explicar el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas– "aquests avets no es poden replantar perquè no poden sobreviure en el nostre entorn i, per tant, es tractaran com qualsevol resta vegetal al procés de compostatge".

Comenta aquest article