Esports

Rem

Sisena i setena posició dels equips sènior masculí i veterà masculí del Club Rem Cambrils al campionat de Catalunya de Llagut

Per Antoni Font

Un moment de la regata disputada a Sant Jaume d'Enveja
Un moment de la regata disputada a Sant Jaume d'Enveja | Cedida

Sant Jaume d’Enveja va acollir, el passat cap de setmana, el 25è Campionat de Catalunya de Llagut, amb 18 clubs participants i 43 embarcacions inscrites dins de les categories infantil, cadet masculí, sènior masculí i femení així com, veterà masculí i femení. Organitzada conjuntament per la FCR i el Club de Rem Delta, la competició va transcórrer al llarg del riu Ebre al seu pas pel Pont de lo Passador.

Igual que en la lliga, el Club Rem Cambrils va participar amb dues categories: sènior masculí i veterà masculí. A diferència de la Lliga Catalana de Llagut, el Campionat de Catalunya es duu a terme amb competicions normalment de dos dies de durada, es regeix per la mateixa normativa de la FISA (Fédération Internationale des Sociétés d’Aviron), amb un dia d'eliminatòries / repesques i finals l'endemà.

Referent a distàncies i nombre de ciavogues, és exactament igual que en la Lliga Catalana, amb un recorregut 1.000 metres; 4 llargs de 250 metres amb 3 ciavogues en el cas de veterans, i 1.500 metres; 6 llargs de 250 metres i 5 ciavogues en el cas dels sèniors masculí.

Fase d’eliminatòries

L’inici de la competició es va disputar amb les semifinals del dissabte a partir de les 15:15 hores. Tant l'equip sènior masculí com el de veterans van tenir un excel·lent inici de competició classificant-se tots dos equips directament a la fase de semifinals del diumenge. L'equip de veterans masculí va quedar en primera posició en el seu grup (tanda d'eliminatòries) amb un registre de 05:25,95 min., a més de 10 segons del segon.

En el cas del equip de sèniors masculí van arribar en segona posició amb un registre de 07:54,41 min., aconseguint el millor segon temps de la totalitat de les tandes de eliminatòries en aquesta categoria.

Semifinals i finals

A les semifinals, la categoria de veterà masculí –tot i entrar en 3a posició– es va veure “afectat” per l'aplicació del handicap la qual cosa els va desplaçar a la 4a posició, amb un temps final de 05:21,79 min. permetent classificar-se per a disputar la Final B del campionat. En la categoria de sèniors masculí van aconseguir una 4a posició en la prova de semifinals, amb un temps final de 07:59,69 min. quedant classificats per a disputar la Final B.

En la Final B, l’equip de veterans, igual com va ocórrer a les semifinals, es va veure novament afectat pel handicap. Tot i entrar en 2a posició a més de 2 segons de diferència respecte al quart classificat, el resultat final de la prova, un cop aplicat el càlcul del handicap, va ser d'una 3a posició, amb un temps final de 05:22,22 min., aconseguint finalment una 7a posició en la classificació general del campionat de Catalunya.

En la categoria absoluta masculí (Sèniors), van obtenir una 2a posició en la regata de la Final B, amb un registre de 08:04,28 min., aconseguint al final una 6a posició en la classificació general del Campionat de Catalunya.

En acabar la competició es va procedir a fer l’entrega de les medalles a càrrec de Joan Castor Gonell (Alcalde de Sant Jaume d’Enveja), Joan Bertomeu (President del Club de Rem Delta) i eEloi Giménez (Vicepresident de la FCR).

Classificació General del Campionat de Catalunya

Infantil:

1.- V.E. Vogadors de Cambrils

2.- Club Nàutic Mora d’Ebre

3.- Club Nàutic Flix

Cadet Masculí:

1.- Club Rem Santa Cristina

2.- V.E. Vogadors de Cambrils

3.- Club Rem Santa Cristina 2

Absolut Femení:

1.- Club Nàutic Flix

2.- V.E. Vogadors de Cambrils

3.- Club Nàutic Premià

Absolut Masculí:

1.- Club Nàutic Flix

2.- Club Rem Xon’s Empuriabrava

3.- A.E. Xino-Xano Deltebre

Veterà Femení:

1.- Club Nàutic Flix

2.- V.E. Vogadors de Cambrils

3.- Club Rem Xon’s Empuriabrava

Veterà Masculí:

1.- Club Rem Badalona

2.- V.E. Vogadors de Cambrils

3.- A.V. Baix a Mar de Torredembarra

Des del Club Rem Cambrils volen donar la seva sincera enhorabona al Club Nàutic Flix per ser el Club de Rem amb més medalles d’or aconseguides en aquesta última edició del Campionat de Catalunya.

Diferents imatges de la regata del campionat de Catalunya de llagut

 

L’Apunt

Temporada positiva

D'igual forma i tal com van manifestar en finalitzar de la Lliga Catalana, des del Club Rem Cambrils fan una valoració global dels resultats obtinguts molt satisfactòria tant a la Lliga com al campionat de Catalunya. Ara, un cop acabades les competicions de llagut, s'inicia un procés de descans per a reprendre novament –en unes setmanes– els entrenament com a inici de la preparació per la propera temporada. A més, des de l'àrea tècnica del club, s'aprofitarà per fer una anàlisi d'aquest primer any en l'àmbit de la competició i veure quins aspectes són millorables amb la finalitat d'obtenir uns millors resultats en el futur.

Comenta aquest article