Societat

Gastronomia

El restaurant L'Original obté el primer premi, per setena vegada, de La Mar de Tapes

Ahir al matí es va fer el lliurament dels premis, a la seu del restaurant L'Original, de la vuitena edició d'aquesta ruta gastronòmica cambrilenca

Per Lluís Rovira i Barenys

Autoritats i guanyadors de La Mar de Tapes, ahir, en el lliurament de premis de l'edició d'enguany
Autoritats i guanyadors de La Mar de Tapes, ahir, en el lliurament de premis de l'edició d'enguany | Lluís Rovira i Barenys

El restaurant L'Original ha estat l'establiment guanyador de la vuitena edició de La Mar de Tapes, l'edició local de la ruta de les tapes que es va celebrar del 7 al 16 de juny i en la que hi van participar un total de 32 establiments. La tapa guanyadora portava per nom "Chelita vs Chingón" i era una fusió de cuina peruana i mexicana. El segon premi l'ha obtingut Marro Cafè amb la seva minihamburguesa anomenada "Google Burger 2.0" mentre que el tercer lloc ha estat per la tapa que contenia xistorra i gamba i que portava per nom "Forrest Gamba", del restaurant Barabar. Ahir al matí es va fer el lliurament dels premis, a la seu del restaurant L'Original, amb la presència de l'alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Marta Borràs, i el gestor comercial de Damm de la zona de Tarragona, Xavi Altés. En aquesta edició hi ha hagut dues categories de premis, el de la votació popular a través de les butlletes que es dipositaven a les urnes dels 32 establiments participants i, a més, el premi que atorgava un jurat professional que s'ha guiat per uns criteris més tècnics. En aquest cas, tant el premi per votació popular com el del jurat professional han coincidit en premiar la tapa del restaurant L'Original.

A banda, ahir també es va extreure una butlleta dels que havien participat en la votació per lliurar-li un premi. Va resultar premiada la butlleta de Maria Lugo Cid, de Reus, que com a premi rep un àpat per a dues persones en el restaurant que triï d'entre el llistat de restaurants que han participat a la Ruta de la Tapa 2019.

L'Original, set vegades guanyador de la Mar de Tapes

El restaurant L'Original, amb el seu xef Joan Llaberia al capdavant,es consagra com especialista en aquesta modalitat de tapes de cuina d'autor ja que ha guanyat en set de les vuit edicions que s'han celebrat fins ara. A part del diploma que el distingeix, també rebrà un uniforme fet a mida per CSTY Confecciones Oliva, una empresa que es dedica a fer uniformes originals a mida pels millors cuiners de Catalunya i que li serà lliurat per Estrella Damm. El mateix Joan Llaberia, ahir, agraïa a la gent de Cambrils la distinció rebuda, "els clients són els que et donen els premis". Llaberia també va afegir que "Cambrils es mereix tenir les millors tapes".

Per la seva part, l'alcaldessa, Camí Mendoza, va felicitar els tres guanyadors i va agrair la feina i el compromís per haver participat en aquesta ruta gastronòmica a l'hora que va destacar "l'originalitat a l'hora de posar els productes de proximitat al servei del consumidor". Mendoza també va destacar que en l'edició d'enguany s'havien elaborat un total de 35.000 tapes. La regidora de Turisme, Marta Borràs, també va felicitar els guanyadors i va destacar la gran participació d'aquesta darrera edició de la Mar de Tapes.

 

Comenta aquest article