Informació general

Concentració

La força reivindicativa dels Avis i Àvies no s'atura

Ahir hi va haver una nova concentració, aquest cop sense incidents, en la que hi va participar unes 150 persones i que va comptar, un cop més, amb el suport del CDR

Per Lluís Rovira i Barenys

La capçalera de la manifestació dels Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel carrer de Gimbernat
La capçalera de la manifestació dels Avis i Àvies, ahir, al seu pas pel carrer de Gimbernat | Lluís Rovira i Barenys

Nova concentració dels Avis i Àvies sense incidents. Aquesta ha estat la tercera setmana consecutiva sense la presència de provocadors unionistes i això va suposar que el desplegament policial no fos tan intens com les dues setmanes anteriors. Així doncs, en un dia de forta calor i amb la participació d'unes 150 persones, els Avis i Àvies es van concentrar a la plaça de la Vila per iniciar la trobada setmanal. El cant de l'Estaca va encetar l'acte reivindicatiu i tot seguit es va iniciar el tomb pels carrers propers, sortint en direcció cap el carrer de Gimbernat i seguint pel passeig d'Albert, prop del mercat ambulant. Com ja s'ha dit anteriorment, no hi havia ni rastre de gent amb banderes espanyoles i el recorregut es va fer amb tota normalitat, amb opinions dividides per part de la gent que veia passar els manifestants, alguns donaven senyals evidents de suport mentre que altres deixaven anar algun comentari despectiu i, una gran part, miraven atònits i  gravaven les imatges amb el seu telèfon mòbil.

Els crits i les consignes per l'alliberament dels presos polítics i en contra de la justícia i la bandera espanyoles es van fer sentir durant tot el recorregut, a més del de "li diuen democràcia i no ho és". Els manifestants van seguir cap el carrer de l'Hospital i van retornar a la plaça de la Vila. En aquest darrer moment de la concentració es va cantar Els Segadors i es va cridar ben fort la consigna "i-inde-independència". Com a cloenda, el portaveu dels Avis i Àvies va agrair públicament el suport que aquest estiu ha estat donant el CDR a les concentracions dels Avis i Àvies, que hi ha estat presents de manera ben visible amb les seves pancartes ben vistoses.

Comenta aquest article