Cultura

Biblioteca

La literatura i el món del vi protagonitzaran les activitats de setembre de la Biblioteca Josep Salceda i Castells

Per Redacció

Imatge de la iniciativa Biblioteques amb DO
Imatge de la iniciativa Biblioteques amb DO | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils realitzarà una sèrie d’activitats relacionades amb la literatura, el món del vi i la Denominació d’Origen Tarragona, en el marc del 7è cicle Biblioteques amb DO impulsat pel Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya. El projecte de dinamització cultural, iniciat el 2013, pren com a punt de partida la cultura del vi i la tradició vinícola del nostre territori per a posar en relleu les peculiaritats de cada biblioteca així com les de cada denominació d’origen.

Divendres 20 de setembre a les 19 hores, es realitzarà un tast guiat de 4 vins –blanc, rosat, negre i dolç– de la DO Tarragona a càrrec de l’enòloga Pepa Menchón, que guiarà els participants en el seu apropament al món del vi: com fer el tast, iniciar-se en els aromes, sabors i la degustació. Per a participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a la biblioteca. L’activitat organitzada per la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils compta amb la col·laboració de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils i la DO Tarragona.

Dimecres 25 a les 19 hores, tindrà lloc el concert-taller participatiu "Les paraules del vi", per a jugar amb paraules del món del vi, es proporcionaran algunes eines per aprendre el funcionament bàsic de les corrandes improvisades a càrrec de la companyia Corrandes són corrandes. Activitat per a adults.

Divendres 27 de setembre a les 18 h, La festa de la verema amb Eugenia González La Rosa, coneixerem la història d’en Raïmet Rodó, un gotim de raïm amb un somni: fer la volta al món! Activitat per a públic familiar.

Dilluns 30 a les 19 h, es farà una tertúlia amb l’escriptor Sebastià Bennasar sobre dues de les seves obres, Terra aspriva, guanyadora del Premi Celler de Lletres 2018 atorgat per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, i Macondo Beach que ha rebut recentment el VIII Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2018. Sebastià Bennasar és periodista, escriptor, traductor i crític literari. Llicenciat en humanitats i màster en Història del Món per la Universitat Pompeu Fabra. Compta amb més de trenta títols publicats de diversos gèneres: novel·la negra, narrativa curta, poesia, assaig, infantil, juvenil i també codirigeix la revista Bearn, de promoció de la literatura en català.

Podeu consultar més informació del projecte Biblioteques amb DO a: http://www.cambrils.cat/biblioteca/la-biblioteca/projectes-en-curs/biblioteques-amb-do

D’altra banda, també s’obren les inscripcions de les activitats que començaran a l’octubre: els clubs de lectura (fàcil, infantil, juvenil, adult i llegir el teatre) i el taller de lectura en veu alta Llegim+. El web de la biblioteca www.cambrils.cat/biblioteca conté tota la informació detallada.

Canvi d’horari d’hivern

La biblioteca tancarà del 9 a l’11 de setembre. A partir del 12 de setembre, la biblioteca obrirà de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 13 hores.

Comenta aquest article