Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils afronten la diada castellera de la Festa Major amb moltes expectatives

Per Alejandro Balaguer

Imatge de l'assaig especial dels Xiquets de Cambrils que van fer el passat diumenge a la plaça de la Vila
Imatge de l'assaig especial dels Xiquets de Cambrils que van fer el passat diumenge a la plaça de la Vila | Cedida

El proper diumenge 1 de setembre, la plaça de la Vila viurà la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. L'actuació començarà a les 18 hores i comptarà amb la presència dels Xiquets de Reus i d'uns Xiquets de Cambrils que esperen poder portar els seus millors castells. Els de la camisa bordeus afronten la diada amb un important bagatge de castells, ja que han descarregat el 3 de 7 en tres ocasions i el 2 de 6 en nou ocasions. Per tal de preparar l'actuació amb les màximes garanties han realitzat diversos assajos. D'aquesta manera, el passat divendres 23 d'agost van realitzar un assaig conjunt amb els Xiquets de Reus i el diumenge 25 van celebrar un assaig especial a la plaça de la Vila. Aquests assajos van permetre realitzar diverses proves amb bons resultats i juntament amb els assajos d'aquest dimecres a les 20.30 hores i divendres a les 22 hores al nou local d'assaig (Passeig Albert, 2) permetran acabar de preparar els castells per la diada. A més a més, els Xiquets de Cambrils participaran al Pregó de Festa Major que es realitzarà aquest divendres a partir de les 20.30 hores a la plaça de l'Ajuntament juntament amb la resta d'entitats festives.

Lluís Nolla: "Tenim molt bones sensacions i esperem que els dos assajos que ens queden siguin multitudinaris"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va mostrar-se molt satisfet pels assajos realitzats i va destacar que l'assaig conjunt amb els Xiquets de Reus els va anar molt bé, ja que van poder lligar els castells que volen portar a plaça amb més pinya del que ho fan habitualment i, a més a més, van poder realitzar alguna rectificació a nivell de tronc. Pel que fa a l'assaig especial del passat diumenge, va destacar que van poder lligar proves amb molta solvència comptant només amb la pinya pròpia de la colla gràcies a que van arrossegar prou gent. També va afirmar que les sensacions van ser molt bones i que al finalitzar l'assaig van realitzar un dinar de germanor al local de la colla. Finalment, va afegir que només els queden dos assajos on esperen arrossegar més d'una setantena de persones i va animar a tothom qui vulgui a venir a donar un cop de mà als dos assajos restants i a l'actuació del diumenge.

Castells de 6 dels Xiquets de Cambrils a la Fira de l'Avellana de Riudoms

Per altra banda, el dissabte 10 d'agost, els Xiquets de Cambrils van participar a la diada castellera de la Fira de l'Avellana de Riudoms juntament amb els Xiquets de Reus. Els cambrilencs, que tornaven a plaça després de tres setmanes de vacances, van apostar per portar castells de sis i van descarregar el 3 de 6, 2 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van completar l'actuació amb un pilar de 4. Per la seva part, els Xiquets de Reus van descarregar el 3 de 7, el 3 de 7 amb l'agulla i el 4 de 7 i van finalitzar la diada amb dos pilars de 4.