Societat

Restauració

Es restauren les imatges dels altars de l'església de Santa Maria així com la figura de la Mare de Déu del Camí

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep M. Vidiella, ahir, al costat de les figures de l'altar de la Sagrada Família, a l'església parroquial de Santa Maria
Josep M. Vidiella, ahir, al costat de les figures de l'altar de la Sagrada Família, a l'església parroquial de Santa Maria | Lluís Rovira i Barenys

Membres de la Confraria de la Puríssima Sang s'han encarregat, aquests darrers mesos, de fer una restauració de les diferents figures que hi ha als altars de l'església parroquial de Santa Maria. A finals del passat mes de març, van enllestir la restauració de l'altar del Santíssim i fruit d'aquesta acció es van animar a seguir amb la restauració de la resta de figures que hi ha a l'església, repartides pels diferents altars laterals. El primer que es va restaurar va ser l'altar on hi ha les imatges de la Mare de Déu del Carme, Sant Isidre i Santa Joaquima de Vedruna. A continuació es va restaurar l'altra presidit per Sant Carles on també hi ha les imatges de Sant Antoni de Pàdua i Sant Francesc de Sales. El tercer altar restaurat va ser el que presideix Sant Tomàs d'Aquino i en el que també hi ha les imatges de Sant Antoni Abad i Santa Llúcia. En aquests moments s'està restaurant la capella de la Sagrada Família, operació que es fa in situ ja que les tres imatges que la conformen estan unides en un mateix peu. Les altres imatges que s'han anat restaurant fins ara s'han fet els treballs fora de l'església, en un local proper.

Josep M. Vidiella ha estat la persona que hi ha dedicat unes quantes hores a fer aquesta tasca de restauració de les figures. El procés ha consistit en fer-hi una primera neteja i aplicar-hi un tractament per eradicar possibles corcons que estiguessin dins les talles de fusta. Després s'han envernissat i s'han recol·locat al seu lloc. Un cop s'enllesteixi l'altar de la Sagrada Família quedarà pendent de restaurar l'altar del Roser. Pel que fa a l'altar de Sant Plàcid, on hi ha les relíquies del Sant i que està presidit pel Sant Crist que surt per la processó del Sant Enterrament i dues de les imatges que formen part de dos tabernacles, també s'havia pensat en restaurar-lo però de moment s'ha desestimat  donat els costos que suposaria la col·locació d'una envestida per treballar-hi.

Restauració de la imatge de la Mare de Déu del Camí

Dins d'aquest procés de restauració d'imatges, fa poc s'ha restaurat la imatge de la Mare de Déu del Camí, que presideix l'Ermita. Els treballs de restauració es van fer al domicili de Josep M. Vidiella i la imatge de la patrona de Cambrils ja es troba al seu lloc habitual, des de fa setmanes. Aquesta restauració es podrà observar de prop en motiu de la diada de la festa Major de la Mare de Déu del Camí, el proper 8 de setembre, dia en que molts cambrilencs i cambrilenques aprofiten l'ocasió per pujar al cambril i besar l'estampa que penja de la imatge de la verge.

Treballs de restauració de la imatge de la
Mare de Déu del Camí

 

Comenta aquest article