Informació general

Top Manta

Top manta a Cambrils; augmenta, es manté o disminueix?

Des de l'Ajuntament s'assegura que s'ha aconseguit eradicar aquesta pràctica en determinats punts del municipi mentre que des de la Unió de Botiguers s'afirma que el problema continua igual que sempre

Per Lluís Rovira i Barenys

Agents de la Policia Local, ahir al vespre, al passeig litoral del Cap de Sant Pere
Agents de la Policia Local, ahir al vespre, al passeig litoral del Cap de Sant Pere | Lluís Rovira i Barenys

El passeig litoral a la zona del Cap de Sant Pere, ahir al vespre, no mostrava cap rastre dels venedors ambulants del top manta. Tres agents de la Policia Local custodiaven la zona propera al límit territorial en una acció que repeteixen molt sovint i a diferents hores del dia, segons han informat fonts municipals a revistacambrils.cat. Als venedors ni se'ls veia, ni tan sols esperant a la línia divisòria dels termes municipals de Cambrils i Salou, com s'havia pogut observar en més d'una ocasió l'any passat. Els agents van controlar aquest tram de passeig litoral fins les 12 de la nit. Aquesta acció, junt amb la resta que s'han anat fent als altres punts habituals de venda al terme municipal cambrilenc, ha permès reduir i en alguns casos eradicar la venda ambulant, si més no mentre hi ha la presència policial.

El Port, la Llosa i al mercadet ambulant

Des del consistori s'assegura que s'ha aconseguit eradicar completament la venda ambulant de top manta que es feia al carrer Consolat de Mar, al Port; a la zona de la Llosa i al mercadet ambulant dels dimecres. I pel que fa a la zona litoral del Cap de Sant Pere i del Regueral, s'ha aconseguit reduir-lo força, fruit d'una acció policial planificada que arrenca d'anys anteriors, tal com s'assegura des de l'Ajuntament. Aquesta temporada, pel que fa a la zona del Cap de Sant Pere, s'han fet algunes actuacions policials conjuntes entre Policia Local i Mossos d'Esquadra però sense que s'hagi produït cap confrontació violenta, com havia passat en anys anterior. L'any passat es va incidir, a més, en els possibles compradors i és per això que es va fer una campanya que va consistir en el repartiment de fulletons al passeig litoral advertint de les sancions que pot comportar la compra d'objectes al top manta. Aquesta acció també es va veure reforçada per uns cartells que es van instal·lar al llarg del passeig.

Tomàs Sierra: "El top manta no ha disminuït"

Des de la Unió de Botiguers, però, aquesta problemàtica no es veu de la mateixa manera. Tomàs Sierra, president d'aquesta entitat, afirma a revistacambrils.cat que "el top manta no ha disminuït" i que fins i tot es veuen venedors tombant per la zona de la vila, " a ultima hora s'instal·len a la zona del port i a la zona de la Llosa va creixent la seva presència. Quan no es poden instal·lar en un lloc van a un altre i l'efecte continua sent el mateix". Tomàs Sierra entén que no hi pot haver una presència contínua de la policia als llocs conflictius i és per això que considera que la venda ambulant il·legal "és una problemàtica que s'ha de treballar tot l'any, no només els dos mesos d'estiu. S'ha d'intentar eradicar-la del tot, no desplaçar-la".

Comenta aquest article