Esports

Judo

L'Stage Internacional Ciutat de Cambrils de judo aplega més de 400 participants

Per Redacció

El mestre japonès Go Tsunoda, director de l'Stage, en la cloenda del curs, aquest passat dimarts al matí
El mestre japonès Go Tsunoda, director de l'Stage, en la cloenda del curs, aquest passat dimarts al matí | Lluís Rovira i Barenys

Un any més, Cambrils ha acollit un dels cursos de judo més importants dels que se celebren a l'estat espanyol i que compta amb molt de ressò a nivell Europeu. I ho demostra el fet que la participació de judokes vinguts de tota Europa cada edició va en augment. Enguany s'ha celebrat l'onzena edició de l'Stage Internacional de Judo Ciutat de Cambrils, que s'ha portat a terme al Palau Municipal d'Esports, del 16 al 20 d'agost.  L'Stage, cada any, està superant  les expectatives  i ho demostren els més de 400 esportistes vinguts de tot el territori català, espanyol i europeu. Han estat cinc jornades intenses de judo amb els millors judokes i on els participants han entrenat plegats sota les instruccions de grans mestres d'aquest art marcial.

Durant els cinc dies que ha durat l'Stage s'han fet, cada dia, sessions tècniques i sessions de combat durant el matí i durant les tardes  per a esportistes adults i veterans, però els més petits també podien participar i gaudir de l'experiència d'aquest grans mestres perquè durant tres dies s'han fet unes sessions especials per a nens, amb la intenció de mostrar que el judo és un esport educatiu que transmet valors a la canalla. El curs ha estat dirigit pel prestigiós mestre japonès Go Tsunona, mestre de prestigi Europeu per la seva metodologia d'ensenyament del judo i, actualment entrenador de l'equip nacional de judo portuguès. També han participat el mestre francès Darcel Yandzi, medalla de bronze al campionat del món del 2003,  i Winston Gordon, judoka anglès participant a les olimpíades de Londres i també medallista europeu.

Els responsables del club de Judo Dojo Cambrils, organitzadors de l'Stage juntament amb l'Ajuntament de Cambrils, valoren l'Stage que es fa a Cambrils com un dels millors camps d'entrenament de judo que es fan, per la seva qualitat i pel prestigi que està agafant tant a nivell nacional com internacional. Donat aquest èxit que està experimentant l'Stage, any rere any, el club organitzador està pensant en ampliar la zona de pràctica, el tatami, per tal de donar cabuda a més participants. Enguany, aquesta zona tenia més de 600 metres quadrats.

Un dels moments de combat sobre el tatami, durant l'Stage / Cedida
Els judokes participants a l'Stage, que va tenir lloc al Palau Municipal d'Esports de Cambrils / Cedida

 

Comenta aquest article