Cultura

Festival Pròleg

Tot a punt pel Festival Pròleg, la jornada de cultura, art i música local que tindrà lloc aquest dissabte al Parc del Pinaret

L'esdeveniment també comptarà amb un punt de prevenció d'agressions sexistes i de consum de tòxics, que s'ha promogut en col·laboració amb el col·lectiu feminista Les Filomenes

Per Redacció

Els organitzadors del festival, membres de la branca de TRUC de l'AEIG Gent de Mar
Els organitzadors del festival, membres de la branca de TRUC de l'AEIG Gent de Mar | Cedida

Falten poc més de 2 dies perquè se celebri el Festival Pròleg, que tindrà lloc el proper dissabte 24 d'agost al Parc del Pinaret a partir de les 17.30 h. Aquest esdeveniment s'ha focalitzat en escurçar les distàncies entre els creadors i el públic i fomentar la cultura local per tal que els ciutadans cambrilencs se'n sentin partícips. Els seus impulsors, dotze joves cambrilencs d'entre 17 i 18 anys acompanyats de dos animadors, tots ells membres de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, ja ho tenen tot enllestit perquè aquest dissabte, al llarg de la tarda i fins a la nit, es visibilitzi la cultura del municipi i assistents de qualsevol edat puguin participar-hi per conèixer-la de ben a prop i gaudir-la.

El tret de sortida del Pròleg el faran Les Lloques, que iniciaran una batucada a les 17.15 h a la plaça de la Vila fins al Pinaret, on tindrà lloc la resta del Festival. Les portes del recinte s'obriran a les 17.30 h i s'hi podrà trobar, fins a les 21.30 h, un espai on set artistes i creadores locals exposaran la seva obra, tallers que tracten temàtiques com els estereotips i el reciclatge per part dels Pioners i Caravel·les de l'AEIG Gent de Mar, contes interactius a càrrec de Belén Orti i fins i tot un taller de meditació per a adults impartit per Xifré Ramos. D'altra banda, en un petit escenari hi haurà un espectacle de titelles de l'Invisible Titelles, un altre de màgia per part del Mag Dani i un concert en acústic del grup Funky Monks.

A partir de les 21.30 h, el Festival Pròleg acollirà un concert on hi participaran quatre grups locals i un de convidat. Així doncs, es comptarà amb les actuacions de Lobster, Vivèrrids, La Clandestina i PD Peixampler; a banda de la dels valencians Atupa. A més, durant tota la jornada cultural també hi haurà una zona de restauració i servei de barra.

Punt de prevenció d'agressions sexistes i de consum de tòxics

Addicionalment, quan s'enceti el concert de la nit, el Pròleg tindrà un estand informatiu per tal de dur a terme tasques de prevenció de violències i agressions sexistes i prevenció del consum de tòxics en context d’oci nocturn. Aquesta iniciativa ha sorgit arran de la bona collida i l’èxit que va tenir el Punt SexeSentit durant la revetlla de Sant Pere, la qual culminava el projecte dels Agents de Salut de l’Ajuntament de Cambrils. Aquesta nova acció que es durà a terme el dissabte al Parc del Pinaret, s’ha promogut en col·laboració amb el col·lectiu feminista Les Filomenes i l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

Les persones que assisteixin al festival podran trobar en aquest estand informatiu flyers informatius, xapes o proves d'alcoholèmia, que se'ls hi oferiran de manera gratuïta. Aquest punt de prevenció serà possible gràcies a les membres del col·lectiu feminista Les Filomenes, que estaran acompanyades de voluntaris i voluntàries Agents de Salut.

 

 

Comenta aquest article