Societat

Festes

Tot a punt per a celebrar la 28a edició de la Nit del Foc

Un total de nou colles de diables i bèsties de foc participaran en la 28a edició de la Nit del Foc, que se celebrarà el dissabte 31 d'agost a partir de quarts d'11 de la nit

Per Redacció

Un moment del correfoc de la Nit del Foc de l'any passat, a la plaça de la Vila
Un moment del correfoc de la Nit del Foc de l'any passat, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Un total de nou colles de diables i bèsties de foc participaran en la 28a edició de la Nit del Foc, que se celebrarà el dissabte 31 d'agost a partir de quarts d'11 de la nit. La gent de Tota l'Endenga, l'entitat organitzadora de la festa conjuntament amb el departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils, ultimaven els detalls en l'assemblea especial celebrada aquest dilluns a la nit. La Nit del Foc s'ha convertit en una celebració festiva molt especial per a molts cambrilencs i cambrilenques i per molta gent de la demarcació que la té fixada com un referent de les festes de foc de les comarques tarragonines.

Correfoc infantil

Abans del correfoc de la Nit del Foc, però, se celebrarà el correfoc infantil que enguany comptarà amb la participació dels Diables Infantils d'Alforja, els Diables Infantils Els Cagarrieres de Cambrils, la Cabra Petita de Reus, la Víbria Petita de Tarragona i la Farnaqueta de Cambrils. El correfoc infantil sortirà de la plaça de la Vila, a partir de les 18h, i farà un tomb pels carrers del Barri Antic fins a retornar a la plaça on es farà l'encesa final i on actuaran el grup de grallers i timbalers de Tota l'Endenga i els Nyanyos, els timbalers petits dels Cop de Cap. Un cop acabat el correfoc se servirà coca i xocolata per a la canalla.

Nit del Foc

La Nit del Foc s'iniciarà, a les 22h, amb la baixada del Marquès de los Vélez que arribarà a la plaça de la Vila amb els portants de les torxes i on serà rebut pels Cop de Cap. A partir de les 22:30h es farà l'encesa dels elements pirotècnics penjats a la plaça de la Vila i, tot seguit, es donarà el tret de sortida al correfoc. En l'edició d'enguany hi participaran els Consellers de l'Avern de Montbrió del Camp, la colla de Diables del Catllar, els Diables de Riudoms, l'Espanta-Rucs de Sant Jaume dels Domenys, el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell, el Drac de Sant Roc, de Tarragona, el Pegàs de l'ACH el Drac d'Or de l'Hospitalet de Llobregat, la colla de diables Els Cagarrieres amb la Galera de Cambrils, i la Farnaca acompanyada pel seu grup de diables a més del Lluert, dues de les tres bèsties de foc de Tota l'Endenga. El recorregut serà l'habitual, pels carrers del Barri Antic i un cop arribats a la plaça del Setge es farà l'encesa final i l'encesa conjunta i es posarà en marxa l'espectacle pirotècnic.

Concert amb Pepet i Marieta i la Dalton Bang, com a fi de festa

La festa continuarà, al Parc del Pinaret, amb el concert que tindrà com a protagonistes a Pepet i Marieta i la Dalton Bang, amb servei de barra a càrrec de la colla gegantera Tota l'Endenga.

Comenta aquest article