Esports

Solidaritat

La 7a edició de l'esdeveniment solidari Pedals Non Stop serà més gran que mai

Aquest any, l'activitat comptarà amb 500 bicicletes que es pedalejaran durant 5 hores el dia 31 d'agost per lluitar contra el càncer infantil.

Per Maria Vidal

Imatge de l'edició de l'any passat de Pedals Non Stop
Imatge de l'edició de l'any passat de Pedals Non Stop | Cedida

Un total de 500 bicicletes estaran col·locades el dia 31 d'aquest mes al passeig de les Palmeres de Cambrils, preparades perquè tots els participants de la 7a edició de Pedals Non Stop les puguin pedalejar durant 5 hores. Aquest és un esdeveniment esportiu solidari que destina tots els seus beneficis a la investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu, i enguany arriba al seu punt àlgid: ja té totes les places d'inscripció sol·licitades, hi haurà 150 bicicletes més respecte a la darrera edició i s'espera superar els donatius recaptats els anys anteriors.

Ahir al matí, es va presentar aquesta nova edició de Pedals Non Stop a l'Ajuntament de Cambrils, per part del seu impulsor i màxim responsable Martín Pagliano, juntament amb la regidora d'Esports, Natàlia Pleguezuelos. La regidora, per la seva part, va agrair "l'assistència i la dedicació al Martín, per fer aquest esdeveniment esportiu de caire solidari" i va recordar que, el 2013, Cambrils va aconseguir el certificat en Destinació de Turisme Esportiu, un segell de qualitat emès per la Generalitat de Catalunya. Des de llavors, va afegir que "l'Ajuntament de Cambrils treballa de manera determinada per potenciar esdeveniments esportius que afavoreixin el binomi esport i turisme".

Pagliano va comentar que la idea de l'activitat és "unificar solidaritat i esport per una bona causa, la nostra és lluitar contra el càncer infantil, de manera que la investigació de l'Hospital Sant Joan de Déu tingui més fons per lluitar contra aquesta malaltia". D'altra banda, cal destacar que Pedals Non Stop és l'esdeveniment més gran de tota Catalunya d'aquesta modalitat i el segon d'Espanya en nombre de bicis.

Per organitzar aquesta edició, ha calgut un equip de més de 20 instructors que ha estat treballant quasi tot l'any sense una finalitat lucrativa, i que faran possible que, el dia 31 d'agost, les 500 bicicletes es puguin estar pedalejant de 5 a 10 de la nit, encara que les portes de l'activitat s'obrin a les 15.30 h, per tal que cadascú pugui preparar la bici i recollir el welcome pack que es repartirà a cada participant. Quant al funcionament de l'esdeveniment, en aquestes cinc hores els inscrits poden pujar i baixar de les bicicletes quan vulguin, així com poden accedir a la zona d'avituallament on es repartirà gratuïtament aigua, fruita i barretes energètiques. També hi serà present un estand de l'Hospital Sant Joan de Déu, on es vendrà marxandatge, com les famoses polseres Candela, per recollir fons.

Tot i que a dia d'avui ja hi ha totes les places cobertes mitjançant la venta anticipada per la web, que tenia un cost de 20 €, i 25 € durant les últimes setmanes, s'obrirà una llista d'espera a pedalsnonstop.com per si hi hagués alguna baixa. En cas de no poder assistir a l'esdeveniment però voler-hi col·laborar, també es pot fer una donació a la web de qualsevol quantitat. Addicionalment, com a novetat d'aquest any, el divendres 30 d'agost es realitzarà una màster class oberta a tothom al mateix lloc de l'esdeveniment, a partir de les 19 h. Aquesta activitat és gratuïta per la gent inscrita a Pedals Non Stop i té un cost de 5 € com a donatiu per aquells no inscrits.

Pel que fa a les perspectives, enguany s'intentarà arribar als 5.000 € de donatiu, superant els 3.000 € aconseguits l'any passat. En definitiva, Pedals Non Stop ha anat creixent edició rere edició, fins a convertir-se en un gran espectacle d'esport i solidaritat que té lloc a Cambrils.
 

L'impulsor de Pedals Non Stop, Martín Pagliano, juntament amb la regidora d'Esports / Foto: Maria Vidal

 

Comenta aquest article