Esports

Regata

El Club Nàutic Cambrils acollirà a finals de setembre l'esdeveniment solidari Regata Carla

Per Redacció

Les polseres solidàries que el Club Nàutic Cambrils ja ha posat a la venda
Les polseres solidàries que el Club Nàutic Cambrils ja ha posat a la venda | Cedida

El Club Nàutic de Cambrils acollirà la IV edició de la Regata Carla, un esdeveniment esportiu que té com a principal objectiu la recaptació de fons per la investigació i cura de la Síndrome de RETT. Aquesta regata solidària tindrà lloc del 20 al 22 de setembre a les instal·lacions del Club Nàutic, i se celebrarà a Cambrils durant els tres anys vinents.

La Síndrome de la RETT és una malaltia genètica que afecta el desenvolupament neurològic, sobretot de les nenes, i apareix entre els sis i els divuit mesos de vida per la mutació d'un gen. Això té com a conseqüència un trastorn neurològic que produeix una degeneració psicomotora, pèrdua del llenguatge, problemes respiratoris, escoliosi... Actualment, es tracta d'una síndrome sense cura, encara que darrerament hi ha hagut molts avenços científics en aquest àmbit.

Així doncs, la Regata Carla vol donar a conèixer la malaltia, recaptar recursos econòmics per cura i investigació de la Síndrome de RETT, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que aquesta malaltia comporta i promoure, entre els regatistes i assistents que hi participaran, els valors de la solidaritat i del compromís. Posteriorment a la jornada, els fons recaptats es destinaran a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, el qual compta amb un projecte de recerca específic.

Pel que fa a les activitats de la regata, el divendres dia 20 es vol donar la benvinguda als esportistes que hi participin, el dissabte dia 21 es procedirà al registre en les respectives classes i la reunió de patrons prèvia, i les proves ja començaran el mateix dia a les 12 h. Finalment, el diumenge 22 de setembre a la tarda es farà la festa de clausura, on s'entregaran els trofeus. Aquest esdeveniment, amb el nom de Regata Carla –XIII Trofeu Cambrils a Bon Port (Nivell 2), serà una competició de Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, 420, 29er i Optimist. A les anteriors edicions, totes tres fetes a Sant Feliu de Guíxols, es va comptar amb gairebé 500 assistents d'arreu de Catalunya.

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, assegura que "és tot un repte pel Club ser seu de la regata els propers tres anys". També afegeix que "Club i regata Carla tenen valors comuns molt importants com són el compromís i la solidaritat. D'aquí el repte de tenir-la, cuidar-la i fer-la  créixer en els anys que la tindrem a Cambrils".

Les polseres solidàries de la regata Carla ja estan disponibles al Club Nàutic Cambrils

Amb la finalitat de començar a difondre el missatge de la regata Carla, des del Club Nàutic Cambrils s'han posat a la venda unes polseres solidàries que valen 3 €. Els beneficis de les polseres aniran directament destinats a la investigació de la malaltia. Pròximament, el CNCB té per objectiu establir diferents acords i convenis de col·laboració amb les administracions per poder difondre el projecte el màxim possible arreu del territori.

Comenta aquest article