Societat

Espectacle

La Nit d'Artistes arriba a la majoria d'edat

Per Jordi Moreno

Maria Alejandra, durant la seva actuació a la Nit d'Artistes d'aquest passat dissabte a la nit
Maria Alejandra, durant la seva actuació a la Nit d'Artistes d'aquest passat dissabte a la nit | Jordi Moreno

La Nit d’Artistes de Cambrils arriba a la seva majoria d’edat i el seu presentador habitual Pere Martí va engegar aquesta nova edició justament reflexionant sobre el pas del temps i com han canviat les vides dels joves que van iniciar aquest projecte. La càlida nit del dissabte va veure passar pels escenaris catorze actuacions dividides en tres parts. Com ja es habitual la platea i les grades del auditori del Parc del Pinaret es van omplir de públic que van acompanyar als artistes fins a les dues de la matinada després de quatre hores de funció. Una de les novetats d’enguany va ser el sorteig d’un quadre de la pintora cambrilenca Nuri Mariné, que la mateixa artista va pintar en directe mentre anaven succeint les actuacions sobre l’escenari. També el servei de bar va incorporar a la seva carta la cervesa de recent creació ‘La Cambrilenca’ del cambrilenc i creador de cerveses artesanes Josep Maria Gavaldà. També va ser possible col·laborar amb l’associació Pallapupas que té com a objectiu la millora de la qualitat de vida dels nens malalts ingressats en hospitals o centre sociosanitaris comprant nassos de pallasso solidaris.

A la primera part, el monòleg introductori de Pere Martí va donar pas a la cantant Aina Gómez que interpretà la cançó ‘Entre otros cien’ de la cantant i compositora Marta Soto. A continuació els ballarins i ballarines de l’Estudi Giselle van exhibir dos balls de folklore mexicà inspirat en la tradicional ‘Noche de los Muertos’, una excel·lent posada en escena enèrgica i molt colorista que va arrencar forts aplaudiments del públic. La dansa va donar pas a la interpretació de versions de cançons pop per la cambrilenca Elisa Solè.

Segona part, mentalisme i música

Després d’uns minuts de descans Daniel Liviano va pujar a l’escenari per interpretar dues peces amb el teclat electrònic, la primera tot sol amb un arranjament de Wild Theme de Mark Knopfler i una segona acompanyada de la Banda de la Gamba amb Canon Rock. Val a dir que Daniel Liviano és un dels impulsors de la Nit d’Artistes de Cambrils des del seus inicis, tal com va fer constar Pere Martí en la seva presentació. I de la música al mentalisme, per segon cop consecutiu Alberto Lavey des de la platea de l’auditori va jugar amb el públic amb dos jocs de transmissió del pensament que deixà completament astorats a dos joves voluntaris quan llegiren en un paper escrit per Lavey xifres i llocs que només ells podien conèixer.  A continuació la cantant Maria Alejandra va interpretar ‘Hold up’ de Beyoncé donant pas a més dansa fusió de l’equip júnior de l’Estudi Giselle. Per acabar aquesta segona part més cançó amb el grup de recent creació ‘Efímeros’ interpretant temes de Malú i Lady Gaga.

Tercera part, tornen Josep M. Colom, Santos Marzag i el doctor Palomino

La tercera part arrencà amb el mag cambrilenc Santos Marzag repetint enguany actuació amb trucs de màgia i mentalisme i grans dosis d’humor comptant sempre amb la col·laboració del públic assistent. A continuació la monologuista i còmica Lourdes Bayonas va fer riure de valent amb les seves classes de llengua per adolescents jugant en tot moment amb un llenguatge crític i picant que no va deixar a ningú indiferent. Superats uns problemes tècnics, va arribar el torn del cambrilenc Josep Maria Colom, artista que repetia també enguany actuació, va interpretar la cançó popular catalana ‘Rosó’, ‘El bandoler’ de Lluís Llach i un bis demanant pel públic ‘Boig per Tu’. L’actuació de Colom va donar pas a Juan Niebla, artista de Sevilla que va viure a Cambrils durant la seva infantesa a finals dels anys 70,  interpretà cançons rockeres del seu primer disc en solitari ‘El Rock & Roll ha muerto’. Cal destacar que una de les seves cançons parla justament de la infantesa que va viure als carrers de Cambrils; avui en dia estiueja al nostre poble. La Nit d’Artistes de Cambrils va acabar amb el Doctor Palomino i la seva peculiar anàlisis de les eleccions o ereccions recents municipals. Palomino va voler respondre una pregunta rebuda al seu consultori telefònic de un ‘tal ivan’ que demanava si era possible repetir les eleccions, va intentar donar-hi resposta fent repàs a les fases de la passada campanya electoral i estudiant a fons els pactes electorals a Cambrils.

La nit va acabar amb tots els artistes participants sobre l’escenari fent una selfie amb el públic al darrera. També destacar l’excel·lent treball de la Banda de la Gamba en els entreactes i la bona tasca de tot l’equip de la Nit d’Artistes que fa possible aquest certamen, que compta amb l’ajuda del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades