Esports

Rem

El Club Rem Cambrils participa en la primera regata lúdica-social celebrada a Móra d'Ebre

Per Redacció

Entrega de premis per la quarta posició de l'equip Cambrils 1
Entrega de premis per la quarta posició de l'equip Cambrils 1 | Antoni Font

Una vintena de socis del Club Rem Cambrils va participar, el passat dissabte 10 d'agost, en la primera regata lúdica-social que se celebrava a la localitat de Móra d'Ebre. La regata, anomenada particularment "La Batalla de l'Ebre", va tenir lloc al llarg del riu Ebre, on el Club Nàutic de Móra, qui organitzava l'esdeveniment amb la col·laboració de l'Ajuntament, hi té les instal·lacions esportives. En total, es van inscriure 120 vogadors i vogadores, pertanyents a sis clubs: El Club Nàutic Móra d'Ebre, amfitrió de la regata, A.E. Lo Fangar-Vogadors de l'Ampolla, el Club Nàutic Bétulo, A.E. Vogadors de Calafell, Real Club Nàutic de Tarragona i el Club Rem Cambrils. El club cambrilenc hi va participar amb dos equips -Cambrils 1 i Cambrils 2-, donat el nombre total de socis inscrits.

En aquesta regata lúdica-social es van realitzar dues proves. La primera d'elles era una classificatòria sobre la base dels quatre millors temps, i consistia en una prova cronometrada amb sortida llançada, on s'havia de recórrer una distància de 1.100 metres -dos llargs de 550 m i una ciavoga-. Referent a la segona prova, estava previst que es realitzessin dues regates finals amb la participació de dos equips en cadascuna d'elles, els quals havien de fer un recorregut de 1.000 m, amb sortida central i un total de quatre ciavogues. Finalment, l'organització va decidir modificar la distància reduint-la a la meitat, a causa de l'hora i les condicions de calor del lloc. Així doncs, el recorregut final van ser 500 m i dues ciavogues.

L'equip Cambrils 1 va ocupar la quarta posició a la crono, amb un registre de 07:26,36 min., un temps que els va permetre classificar-se per la Final B, en la qual van competir contra el Club Nàutic Bétulo. L'equip Cambrils 2 va obtenir una vuitena posició a la crono, amb un temps de 08:20,90 min. Després d'haver-se celebrat les dues finals, la primera posició la va obtenir el Reial Club Nàutic de Tarragona, seguit del Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 3 - Infantils) i del Club Nàutic Bétulo. La quarta posició va ser pel Club Rem Cambrils (Equip 1 - Veterans), la cinquena pel Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 2 - Femení) i la sisena pel Club Nàutic Móra d’Ebre (Equip 1 - Veterans). La setena, vuitena i novena posició la van ocupar, respectivament, els Vogadors de Calafell, el Club Rem Cambrils (Equip 2 - Veterans) i Vogadors de l’Ampolla.

La jornada va finalitzar amb el lliurament de premis, juntament amb productes típics de la zona, per part de la regidora d'Esports de l'Ajuntament, Maria Rodríguez. A continuació, va tenir lloc un dinar de germanor entre tots els participants i familiars a les instal·lacions del club, i també es va celebrar un sorteig de lots de productes típics de la Ribera d'Ebre. Una vegada finalitzat el dinar es va celebrar una exhibició de regates de "muletes", és a dir, l'embarcació tradicional de la Ribera d'Ebre que mesura entre 6 i 8 metres i està impulsada per quatre remers i dirigida per un timoner. Tothom que va voler, també va tenir l'oportunitat de poder vogar en aquestes embarcacions. L'objectiu de la trobada, tal com van manifestar els organitzadors, va ser "promocionar l’esport del rem i donar a conèixer les tradicions fluvials de Móra d’Ebre, especialment les muletes".

Creuar la línia d'arribada sense timó

Anecdòticament, durant la celebració de la Final B entre el Club Nàutic Bétulo i el Club Rem Cambrils i a causa del baix cabdal del riu Ebre, l'equip Cambrils 1, en executar la segona i última ciavoga, va passar sobre un banc de pedres, la qual cosa va provocar que la barca s'encallés pel timó just en traçar el gir, amb la consegüent pèrdua de temps. Davant d'aquesta situació, el timoner cambrilenc va reaccionar amb rapidesa retirant el timó per així poder alliberar la barca. A partir de llavors, es va haver de dirigir la barca sense timó i es va travessar la línia d'arribada amb el timó aixecat, la qual cosa va provocar aplaudiments per part de la resta d'equips i del públic assistent.

L'equip Cambrils 2, durant la crono / Foto: Antoni Font
Arribada a la meta de l'equip Cambrils 1 amb el timó aixecat, durant la Final B / Foto: Antoni Font


 

 

L’Apunt

El Club Rem Cambrils col·labora amb la campanya de donació de sang

El Club Rem Cambrils va tornar a col·laborar, el passat divendres 9 d'agost, amb la campanya de donació de sang feta mitjançant una unitat mòbil situada al Mollet del Rec. Al llarg del dia, una trentena de socis del club van acudir per participar en la recollida de sang, ja que consideren que és una entitat compromesa amb l'esport i la salut i volen "conscienciar sobre la importància de les donacions de sang i fer una crida perquè tothom que pugui s'apropi a les unitats mòbils, hospitals i campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya". Com ja va publicar revistacambrils.cat, entre dijous i divendres es va registrar un total de 138 donacions.

Comenta aquest article