Cultura

Festival

Vanesa Martín, essència i emoció a l'escenari del FIMC

Ahir a la nit, al parc del Pinaret, la cantant malaguenya Vanesa Martín va captivar el públic del Festival Internacional de Música de Cambrils amb la seva essència, la seva elegància i les seves cançons que són poesies i emocions a flor de pell

Per Berta Ruiz

Vanessa Martín, ahir, a l'escenari del FIMC
Vanessa Martín, ahir, a l'escenari del FIMC | Berta Ruiz

Ahir a la nit, al parc del Pinaret, la cantant malaguenya Vanesa Martín va captivar el públic del Festival Internacional de Música de Cambrils amb la seva essència, la seva elegància i les seves cançons que són poesies i emocions a flor de pell. Pocs minuts després de les deu de la nit, Vanesa Martín sortia a l'escenari del FIMC –amb la seva guitarra– acompanyada d'una banda de sis músics. Va intrepretar temes com De tus ojos, Abril, Ya, Te has perdido quién soy o 9 días, amb una veu impecable i una gran qualitat musical de tot el seu espectacle. Molt còmplice i propera amb el públic, Vanesa Martín va dir: "us presentem cançons que us facin pensar, sentir, evadir-vos de la rutina del dia a dia i que us entregueu a allò que la música fa, sense més. Estem aquí, això és únicament nostre, és un lloc preciós, maravellós i estem per entregar-nos el cor, l'energia, les ganes i la pell; estem feliços i és un 'gustàs' estar a Cambrils". Actualment, Vanesa Martín és una de les cantants i compositores més reconegudes a nivell estatal i internacional. De fet, la seva gira "Todas las mujeres que habitan en mi" l'ha dut a recorre –recentment– diferents països de Sud-Amèrica. 

La cantant malaguenya va intrepretar al piano el tema Como un billete de avión i va seguir amb 90 minutos –peça que interpreta la cantant Índia Martínez–, Arráncame i Polvo de mariposas. "És un gust venir aquí a cantar-vos històries" va dir i, "compartir aquest moment de calor que no se m'oblidarà; això uneix per a tota la vida" va dir simpàtica –per la intensa xafogor que feia ahir a la nit a Cambrils–. El concert va seguir amb un moment més intimista en el què tots els músics es van asseure amb els seus instruments i van presentar les cançons No te pude retener, La culpa i Desobedecerme. A continuació, Vanesa Martín va oferir un popurrí de diferents temes molt coneguts del seu repertori com: Ropa desordenada, Aún no te has ido, Sintiéndonos, Frenar enero, Trampas, Si me olvidas, La piel, Sin saber por qué, Hábito de ti o Inventas del seu darrer treball discogràfic "Todas las mujeres que habitan en mi". Va marxar de l'escenari deixant un missatge a l'escenari que deia "Por todas las mujeres valientes que nos inspiran cada día". 

"Aquesta nit, vosaltres heu signat al meu llibre de la felicitat, moltes gràcies Cambrils!"

Quan va tornar a sortir a l'escenari, la cantant malaguenya es va adreçar al públic per explicar la seva relació amb la música des de ben petita: "quan era petita cantava davant d'uns ninos que posava en un sofà dels meus pares. Em posava al davant a cantar i mai em vaig pensar que m'hi dedicaria, simplement m'agradava i era un joc. Temps després vaig estudiar magisteri de música i pedagogia, jo anava encaminada a un centre educatiu, segurament... però em faltava alguna cosa. En paral·lel, com a hobbie, jo anava cantant amb la meva guitarra a un lloc molt petit de Màlaga i, m'adonava que cada vegada venia més gent. Quan vaig terminar pedagogia, vaig voler provar sort i vaig marxar a viure a Madrid a tocar en directe als locals. Vaig sentir que allò era el que volia fer independentment que hi hagués 50, 500, 1.000 o 15.000 personas. Jo sóc feliç aquí, en un escenari, i aquesta nit vosaltres heu signat al meu llibre de la felicitat, moltes gràcies Cambrils!"

Al tram final del concert, Vanesa Martin va cantar Que no –al piano–, Inventas i Complicidad. Es va acomiadar del públic cambrilenc dient, "gràcies per aquesta nita màgica, Cambrils, inoblidable per a mi". Com a anècdota, també va cantar l'aniversari feliç a una de les integrants de la seva banda. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades