Informació general

Política

El PSC de Cambrils lamenta «la greu paràlisi del govern municipal»

Denuncien que no s’ha celebrat el plenari del mes de juliol sense donar explicacions i que fins el 5 d'agost no s'han dut a terme les primeres comissions informatives

Per Redacció

Imatge dels quatre regidors del PSC: Ana López, Josep M. Vallès, Yolanda Quílez i Íngrid Duch
Imatge dels quatre regidors del PSC: Ana López, Josep M. Vallès, Yolanda Quílez i Íngrid Duch | Cedida

El PSC de Cambrils vol denunciar la manca d’activitat a l’Ajuntament amb el nou govern municipal. Si bé és cert que "qualsevol nou govern necessita un període d'adaptació, no pretenem fer una excepció amb el govern de Cambrils format per ERC, Junts x Cambrils i NMC, però el cert és que no recordem una paràlisi tan evident com la que s’està produint", apuntava la portaveu del grup municipal, Ana López.

La regidora socialista ha volgut posar alguns exemples "que ho corroboren". En primer lloc, "d’ençà de l’anunci del pacte de govern (28 de maig) es va tardar gairebé quatre setmanes a repartir les responsabilitats (es va fer al plenari del 10 de juliol) perquè no hi havia manera de posar-se d'acord en com repartir-se les carteres. Després, va arribar la primera crisis, marxant als pocs dies un dels membres de l’equip de govern donant unes explicacions poc convincents i dotant d’una imatge de mandat poc sòlida".

Sense plenari ordinari ni comissions

Des del grup municipal socialista també han comentat, en un comunicat de premsa, la manca de convocatòria del plenari corresponent al mes de juliol. "A finals del mes de juliol s’havia de celebrar un ple ordinari, que, no només no s’ha convocat sinó que tampoc se’ns ha donat cap mena d’explicació. Aquest fet, se suma a la perplexitat que ens ha generat rebre un correu anunciant que fins el 5 d’agost no hi hauria les primeres comissions informatives (5 de 10 comissions) i de les quals s’ha informat de molts pocs temes. Així que, des del PSC hem aprofitat per preguntar sobre qüestions que ens preocupen i dels quals ens hem hagut d’assabentar per la premsa i, d’altres que ens han fet arribar diferents veïns".

"Ens alegrem que la nostra alcaldessa formi part de la Diputació de Tarragona perquè aquest fet podria repercutir en una dinàmica favorable pels interessos de la nostra ciutat però en veure que havia creat la figura del "súper regidor" adjunt a Alcaldia ens preocupa –vist el que tenim hores d’ara– és que l'alcaldessa està més preocupada per assumptes aliens a Cambrils". Per López: “"tot plegat ho veiem com un despropòsit i com uns fets que s’acumulen deixant en evidència que ni l’alcaldessa, ni el seu gabinet, ni el súper regidor són capaços de treballar per millorar el dia a dia de la nostra ciutat i de la ciutadania".

Les brosses, un problema evident

Finalment, des del PSC també s’alerta del problema que es manté amb la neteja i recollida d’escombraries del municipi. "Sabem per experiència que estem davant d’un tema molt delicat i que Cambrils no es pot permetre el luxe de suspendre aquesta assignatura però ens posem les mans al cap en veure que aquest equip de govern no s'ha preocupat per tenir representació, ni veu ni vot a les empreses on es decideixen aquestes polítiques i on Cambrils hi aporta una gran quantitat de diners".

Comenta aquest article