Cultura

Festival Internacional de Música

Un enèrgic Álvaro Soler fa cantar i ballar el públic del FIMC amb el seu pop llatí

Per Berta Ruiz

Concert d'Álvaro Soler, el passat dissabte a la nit
Concert d'Álvaro Soler, el passat dissabte a la nit | Berta Ruiz

Un enèrgic Álvaro Soler va aparèixer a l'escenari del Festival Internacional de Música de Cambrils, el passat dissabte, poc després de les deu de la nit. Acompanyat d'una àmplia banda –vuit músics–, Àlvaro Soler va desgranar alguns dels seus grans èxits de la seva meteòrica trajectòria musical d'ençà que es va donar a conèixer al gran públic l'any 2015, així com els seus temes més nous del darrer treball discogràfic titulat "Mar de colores". Va obrir el concert amb No te vayas i La libertad per, després dirigir-se molt afectuosament al públic per dir que era la primera vegada que actuava a Cambrils i que estava molt content de fer-ho. Molt proper amb la gent i molt parlador, el cantant barceloní va seguir amb temes com Ella, Au au au, Bajo el mismo sol –tema que va fer a duo amb Jennifer López–, Yo contigo tú conmigo o Animal. El seu pop llatí, els seus ritmes encomanadissos, la seva espontaneïtat, juntament amb un ampli desplegament de llums i colors van fer cantar, saltar i ballar el nombrós públic –molt jove i familiar– que pràcticament omplia tota la pista del parc del Pinaret. 

El concert va seguir amb una part més intimista, en la què Álvaro Soler a la guitarra va interpretar els temes Niño perdido, Cuando volverás –dedicat a la seva família– i Esperándote. Va reconèixer que només havia estat una vegada, anteriorment a Cambrils, "però aquí em sento connectat, a prop de casa meva i al costat del mar. Ara mateix visc entre Madrid i Berlín". Després va fer un tastet –a la guitarra– d'un dels seus grans èxits: Sofía per "escalfar al públic", segons va dir ell mateix i va continuar amb els temes Agosto, Loca, Histérico –moment en què es van escampar uns globus gegants entre el públic–, Tengo un sentimiento i La Cintura, una altra de les seves cançons més ballades i conegudes. 

En aquest punt, Álvaro Soler es va acomiadar –momentàniament– del públic cambrilenc per tornar a sortir a l'escenari instants després. En el tram final del concert va interpretar El Camino –a la guitarra–, l'energètica Bonita i, finalment, la conegudíssima Sofía que tothom va cantar i corejar. En aquesta darrera peça, Álvaro Soler va baixar de l'escenari durant uns instants per situar-se entre el públic i cantar tots junts. Va acomiadar-se afectuosament del públic i va donar les gràcies per l'acollida de Cambrils dins de la seva gira estival. 

Comenta aquest article

Galeries relacionades