Esports

Softbol

El softbol, un esport que es vol obrir pas a Cambrils

El veneçolà i resident a Cambrils, Miguel Nayib Garcia, és entrenador del Vila-seca Gladiators SBC que aquesta temporada s'ha proclamat campió de Catalunya sènior màster. Un dels seus objectius és impulsar aquest esport a Cambrils

Per Berta Ruiz

El Vila-seca Gladiators SBC s'ha proclamat campió de Catalunya sènior màster
El Vila-seca Gladiators SBC s'ha proclamat campió de Catalunya sènior màster | Cedida

El softbol és una modalitat del beisbol practicada a l'aire lliure, en un camp de quatre bases assenyalades, i entre dos equips de nou jugadors cadascun. Es juga amb un bat rodó i més curt que al beisbol, així com amb una pilota més tova. En general és una derivació "suau" del beisbol que, a poc a poc, s'està fent un lloc a Catalunya. Un exemple d'això és l'equip del Vila-seca Gladiators SBC, dirigit pel veneçolà i resident a Cambrils –des de l'any 2013–, Miguel Nayib Garcia. Un equip que aquesta temporada s'ha proclamat campió de Catalunya de softbol en la categoria sènior màster.

L'equip vila-secà es va plantar a les semifinals de la competició després de quallar una temporada excel·lent en la què va quedar classificat en la tercera posició. Al campionat de softbol primer es juga una lliga entre tots els equips –enguany un total de vuit– i, després, els quatre primers classificats es disputen el títol en un playoff que enfronta el primer contra el quart i el segon contra el tercer. A la semifinal, el Vila-seca Gladiators SBC es va enfrontar al CBS Hèrcules a qui va derrotar per un contundent 6 a 12, accedint a la final. A la final, els vila-secans es van enfrontar al CBS Barcino Aguilas que havia quedat primer a la fase regular i que a les semifinals havia derrotat el CBS Barcino Panas per 8 a 7. El Vila-seca es va endur un ampli triomf per 1 a 9 i sumava així el primer títol del campionat de Catalunya. El proper mes de setembre, els vila-secans competiran contra una quinzena d'equips estatals i també algun internacional al nou camp de softbol que s'està construint a Montjuïc.

Objectiu: Impulsar un equip de softbol a Cambrils

Sobre aquesta fita esportiva, el seu impulsor –Miguel Nayib Garcia– ha explicat a revistacambrils.cat que, "des de la meva arribada a Cambrils, l'any 2013, em vaig proposar com a meta impulsar un projecte esportiu de softbol. Un esport molt practicat a Amèrica, a diferents països asiàtics i també a alguns europeus. El meu objectiu era obrir-nos pas en aquest esport i amb l'ajuda de Francesco Fiamozzi vam formar un equip amb jugadors de diferents municipis de la demarcació tarragonina com Cambrils, Reus, Salou, Tarragona... Vam començar a entrenar i vam comprovar que es comptava amb un conjunt competitiu i de qualitat. Així doncs, es va prendre la decisió d'inscriure'l a la Federació Catalana de Beisbol". El resultat de l'equip, enguany, ha estat excel·lent. Miguel Nayib Garcia ha comentat que, "estic disposar a entrenar joves que desitgin practicar aquest esport i que té un ampli futur arreu de Catalunya". De fet, un dels seus grans objectius és que Cambrils també pugui comptar amb un equip de softbol.

Foto de grup de l'equip vila-secà. L'entrenador i impulsor és Miguel Nayib Garcia, el segon per l'esquerra acotxat

 

Comenta aquest article