Cultura

Exposició

Pere Estadella i Jordina Ros posen en escena la perfomance «Escrache»

Per Berta Ruiz

Un moment de la performance "Escrache", ahir al vespre al Centre Cultural
Un moment de la performance "Escrache", ahir al vespre al Centre Cultural | Berta Ruiz

Ahir al vespre, al Centre Cultural es va cloure l'exposició "Revolució. Moviment biforme" de Jordina Ros i Pere Estadella, que durant tot el mes de juliol ha estat instal·lada la Sala Àmbits. Ambdós artistes van posar en escena una performance titulada "Escrache". Per començar i davant d'un nombrós públic aplegat al hall del Centre Cultural, Jordina Ros va immortalitzar amb una càmera fotogràfica instantània diferents persones de forma aleatòria. Posteriorment, dins de la sala Àmbits, la mateixa Jordina Ros va separar els rovells i les clares d'uns quants ous i els va batre. Després va pintar amb un pinzell i l'ou al Pere, que duia una camisa i uns pantalons blancs. Va empastifar-li la roba i algunes parts del cos com la cara o els peus. A continuació li va lligar els braços amb unes teles blanques –girat al públic– i a l'esquena li va enganxar amb pinces les fotografies instantànies de les persones que havia fotografiat.

Una acció simbòlica per reflexionar sobre l'"Escrache", l'escarni públic que se'n fa d'una persona davant del seu domicili particular o en llocs públics on se la identifica, sovint amb pintades, cants o segudes, amb l'objectiu de protestar en contra d'alguna cosa. Pere Estadella i Jordina Ros van voler posar en escena aquest tipus de situacions d'escarni públic d'una persona qualsevol. Recordem que la mostra que van presentar a la sala combinava uns audiovisuals amb una instal·lació per fer reflexionar l'espectador sobre l'art, l'autonomia i el moviment Zapatista, així com la mort i les desigualtats que pateixen les dones arreu del món.

La sessió de cloenda d'ahir també va comptar amb un concert de música alternativa amb Funki Monks (Gerard Cuco i Pol Ros).

Diferents imatges de la performance que van presentar Pere Estadella i Jordina Ros

 

Comenta aquest article