Esports

Futbol

Alberto López Montero, nou entrenador del Cambrils Unió: «Ho passarem bé i els jugadors donaran alegries»

Per Ferran Tuset

Alberto López Montero és el nou entrenador del Cambrils Unió
Alberto López Montero és el nou entrenador del Cambrils Unió | Ferran Tuset

Alberto López Montero és el nou entrenador del Cambrils Unió per a la temporada 2019-2020. Nascut l'any 1977, López Montero disposa de titulació nacional d'entrenador i l'any passat va entrenar al Gandesa, classificant-lo en la quarta posició. Anteriorment va ser míster del Morell, el juvenil A i B de Nacional del Reus, l'Escola Valls i futbol base de l'escola CUSA La Granja. Com jugador també va passar per diferents equips com: Torreforta, Riudoms, Reddis, Camp Clar, Olímpic de Mora, Camarles, Salou, Torredembarra, La Floresta, entre d'altres. Va jugar com a davanter amb un promig de 25 gols per temporada.

Diferents qüestions el van convèncer per a fitxar pel Cambrils Unió: el nom del club, les seves bones instal·lacions, l'estar a prop de casa –a Tarragona–, així com començar un projecte nou, en el qual ha pogut participar gairebé al 100% amb el fitxatge de jugadors. Tot i que només li han quedat dos jugadors de la temporada passada –Òscar Morell i Iván Martínez–, no li ha sorprès la situació perquè creia que això podia passar, però pensava que podria comptar amb algun jugador més. López Montero entén que els jugadors van quedar tocats a nivell anímic i per això han volgut buscar nous reptes, influint tant els factors econòmics com esportius. Se sent orgullós d'apostar per aquest projecte, amb el repte de conjuntar 17 nous jugadors, fet que aconseguirà amb un estudiat treball diari: “estic convençut que participaran tots els jugadors, perquè m'he entrevistat personalment amb cadascun d'ells”.

Sobre la seva fama que és un entrenador molt estudiós i meticulós, tant en el mètode, com en el joc del seu equip i dels contraris, López Montero explica que és metòdic i intenta tenir la màxima informació dels equips rivals estudiant el seu joc i el del seu propi equip. “És una cosa a la que hi dedico molt de temps, per a poder transmetre les meves idees i ordres de treball amb l'objectiu de contrarestar el joc dels rivals” ha dit el nou entrenador del Cambrils Unió.

Renovació de gran part de la plantilla

El 5 d'agost tornarà a córrer la pilota a l'estadi municipal cambrilenc amb l'inici dels entrenaments del Cambrils Unió que afrontarà una nova temporada de lliga que començarà el 7 de setembre. A l'haver descendit de categoria, el Cambrils Unió es retrobarà, novament, al grup sisè de Segona Catalana.

Degut a diferents circumstàncies –la principal, el descens de categoria–, pràcticament la totalitat dels jugadors han estat baixa. Bona part d'aquests jugadors han trobat noves metes als següents equips: Nico Díaz, Òscar Torre, Jorge Granado, Cholo, Sergi Fuertes i Cristian Santiago a l'Ascó de Primera Catalana; Erik González i Matthew Chewley al Catllar de Primera Catalana; Àlex Fernández i Enric Salas a l'Ampolla de Segona Catalana; Jordi Estivill al Riudoms de Segona Catalana; Arnau Cardona a la Pobla B de Segona Catalana i Álvaro Martínez a l'Olímpic de Móra de Segona Catalana.

Quant al capítol d'altes, cal anomenar que tornen cinc jugadors que van deixar l'equip fa dues temporades: Jusi i Dani Sáez del Perelló; Josu i Adrián Soriano de l'Amposta i Samu García del Camarles. El proper més facilitarem la plantilla completa.

Partits de pretemporada

Pel que fa als partits de pretemporada, l'equip n'ha planificat els següents:

10 d'agost: Cambrils Unió – Aitona

14 d'agost: Cambrils Unió – La Riera

18 d'agost: Triangular amb el juvenil A del Vila-seca i el Valls

24 d'agost: Cambrils Unió – Juvenil D.H. Menorca

Comenta aquest article