Cultura

Música

«Som», el retorn dels Pets a Cambrils després d'onze anys

L'escenari del parc del Pinaret va acollir, aquest passat dissabte a la nit, el concert dels Pets en el tercer concert del Festival Internacional de Música

Per Lluís Rovira i Barenys

Concert dels Pets al FIMC, el passat dissabte a la nit
Concert dels Pets al FIMC, el passat dissabte a la nit | Lluís Rovira i Barenys

L'escenari del parc del Pinaret va acollir, aquest passat dissabte a la nit, el concert dels Pets en la presentació del seu darrer treball "Som". Els Pets retornaven a Cambrils onze anys després del concert que va tancar la Diada de l'11 de setembre de 2008 a la nostra població i tal com va dir Lluís Gavaldà des de l'escenari, "ens feia molta gràcia actuar a Cambrils, prop de casa i en un festival tan important".

Les cançons del darrer disc dels Pets van ressonar en un concert davant de més d'un miler de persones i en una nit força agradable. Alguns dels vells temes com "Una estona de cel", "La vida és bonica (però complicada) o el clàssic "S'ha acabat", un dels seus primers hits i que porta incorporada la menció de Cambrils dins la lletra de la cançó, van ser molt celebrats pels assistents. Lluís Gavaldà, per la seva part, es va mostrar molt relaxat i proper amb el públic de casa, "quan toques prop de casa i davant de molts amics tens més responsabilitat i vols oferir alguna cosa més", va dir el cantant dels Pets.

Cinc anys des del seu darrer treball

Les tretze cançons del nou disc del grup de Constantí són plenes de màgia, tendresa, eufòria i amor per la música. Sota la direcció de Joan Pons, El petit de Cal Eril, Els Pets han apostat per sonoritats contemporànies. Els Pets continuen el seu periople de concerts amb una actuació, aquest proper dijous, al Festival de Portaferrada de Sant Feliu de Guíxols.

Per la seva part, el Festival Internacional de Música de Cambrils es reprèn també aquest proper dijous 1 d'agost, amb el concert de Fangoria.