Cultura

Biblioteca

«Juguem sense pantalles» i «Lectura a km 0», les iniciatives de la Biblioteca per fomentar la lectura

Per Montserrat Plana

Imatge d'una de les activitats de lectura que proposa la Biblioteca, ahir al matí
Imatge d'una de les activitats de lectura que proposa la Biblioteca, ahir al matí | Montserrat Plana

Des del passat 25 de juny i fins el proper 11 de setembre –de dilluns a divendres–, la Biblioteca Josep Salceda i Castells ofereix diverses activitats, dirigides a un públic molt ampli. Una d'aquestes activitats s'anomena "Juguem sense pantalles" i està organitzada perquè pares i fills juguin plegats a diferents trencaclosques o jocs de taula –a la sala infantil de la mateixa biblioteca– i així puguin desconnectar durant una estona de l'ús de la tecnologia (televisors, mòbils, tauletes ...). Aquesta activitat es fa tots els dimecres de juliol i agost, a les 12hores, per a infants d'entre 0 i 8 anys.

Per altra banda, "Lectura a Km 0" és el nom d'una altra activitat que s'ofereix des de la Biblioteca i està en funcionament des de l'inici de l'estiu. Aquesta consisteix en agafar un llibre de préstec sense saber res més que una petita descripció del llibre en sí. A la primera planta de la Biblioteca, es pot trobar un expositor replet de llibres, tot ells embolicats i amb una petita descripció del llibre enganxada a l'embolcall. A més, tots els llibres de Km 0 són d'autors de la zona, i hi ha llibres infantils, juvenils i de tota mena.  

Activitats pensades per desconnectar de l'ús de pantalles i llegir un bon llibre és el pla perfecte que ofereix la Biblioteca per gaudir d'un estiu submergits en la lectura.

Estand de l'activitat "Lectura a Km0"

 

Comenta aquest article